Adaptirano mlijeko

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

cloudy

Broj poruka: 3222

Prijavi adminu

ProudMomy

Apropo toga kaj su radile nase mame, bake, prabake i sukunbake… Skidale su temp rakijom, davale kravlje mlijeko novorodjencadi, radjale na polju i dva sata poslije poroda nastavile kopat na polju… Itd itd da ne nabrajam dalje… Pa ja to sve skupa eto ipak ne bi… To sto se tako nekada radilo ne znaci da je dobro, vec se jednostavno nije znalo za drugo i bolje…

nisi to bolje mogla reći draga... isto tako se davalo i prženo brašno bebama i voda i svašta nešto... žene tada nisu znale drugačije i bolje, fala bogu sada ima masa istraživanja i novih smjernica pa se to tako ne treba...

piper

Broj poruka: 674

Prijavi adminu

Evo mene s neba pa u rebra...nije me bilo 100godina tu i vidim da ima kojekakvih novih tema pa et da i ja iskazem svoje skromno mišljenje i podijelim iskustvo
    Ovak sto se tiče ADa nikako ne prečesto mijenjati hranu bebi jer je potrebno minimalno 7-10dana da se beba privikne na novu formulu...također mislim da nije dobro miješati formule različitih proizvođača jer iako bi to sve trebalo biti isto očigledno je da nije jer onda bi bila samo jedna vrsta i svima bi odgovarala
    Bebama do 6mj života nije potrebno davati čajeve(nitko ne kaže da su štetni ali jednostavno je nepotrebno)jer oni ionako popiju jako malo tekućine uz mlijeko i naravno preporuča se voda...ako beba popije vise od 30ml dodatne tekućine iza pojedenih obroka onda se smatra da mu ponuđena količina nije dovoljna...ovo je sve sto sam ja uspjela pohvatati po raznim člancima i uputama a ono što se nama dogodilo je da je beban imao užasne grčeve i koristili smo Novalac...došli smo do stadija da je stolica bila tvrda ko malo kamenje,uz novalac smo koristili homeopatske kapi za grčeve i ti dani au nam bili blago rečeno katastrofa...iako nam je patronazna savjetovala da nemjenjamo AD prešli smo na NanSensitive i mogu rec da su problemi sa stolicom prošli...grčevi su se unormalili jer za njih nema lijeka...to je jednostavno nešto sto se mora pretrpjeti...znam da srce puca dok beba place ali oni placu samo jer im taj osjecaj u crijevima nije poznat a dokazano je kako u tom trenu bol neosjecaju nego je to jednostavno stanje na koje nisu navikli i neznanju kako se nositi s tim a budući da su mali treze utjehu u nama kao roditeljima...ono sto je nama pomagalo su tzv bijeli šumovi i prvih mjesec dana smo spavali s upaljenim fenom jer samo to nam je pomoglo umiriti dijete...malo sam odužila al eto dobila sam inspiraciju podijeliti svoje znanje i iskustvo s vama

piper

Prijavi adminu

eh da od tak dugog posta sam zaboravila napisati da ovo sa toplomjerom nikako ne raditi bebama jer se crijeva ulijene i onda nežele sama raditi ni dok to mogu tak da to je metoda koja može donijeti više štete nego koristi

Broj poruka: 5449

Prijavi adminu

Da ponovimo, crijeva i guza moraju nauciti raditi svoj posao. Pa pobogu da vi patite od zatvora bi li dosle na ideju da sebi gurnete malo toplomjer u guzu? Nekak cisto sumnjam! 
    Da ne spominjem da na taj nacin mozete bebu i povrijediti, pa kad bude krvi u stolici bit ce netko drugi kriv.
    Mozda sam jedna od mama koja se vodi "modernim metodama" (stogod to znacilo) i pretjeruje i filozofira, al eto ne radim svom djetetu nesto sto ne bih htjela da netko radi meni.

http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

piper

Prijavi adminu

Slazem se proudmomy...ja definitivno nebi dala da mi netko nesto gura u guzicu i isto tako nezelim to raditi mom djetetu...rade budem mu masirala trbuh...vjezbala nozicama kao da vozi bicikl i ostalo ali toplomjer ne...cak i dok mu mjerim temp primim ga u narucje i stavim toplomjer pod pazuh i tako ga drzim nego da mu guram nesto u guzicu...nezz zasto ali meni to tak odvratno

cloudy

Prijavi adminu

ProudMomy

Da ponovimo, crijeva i guza moraju nauciti raditi svoj posao. Pa pobogu da vi patite od zatvora bi li dosle na ideju da sebi gurnete malo toplomjer u guzu? Nekak cisto sumnjam! 
    Da ne spominjem da na taj nacin mozete bebu i povrijediti, pa kad bude krvi u stolici bit ce netko drugi kriv.
    Mozda sam jedna od mama koja se vodi "modernim metodama" (stogod to znacilo) i pretjeruje i filozofira, al eto ne radim svom djetetu nesto sto ne bih htjela da netko radi meni.

Ovo s guranjem toplomjera me samo podsjetilo na temu o klistiru na forumu trudnoća... i opeet te potpusujem :) btw...kako si? Nešzo te malo ima na forumu il ae meni čini

Broj poruka: 5449

Prijavi adminu

cloudy

ProudMomy

Ovo s guranjem toplomjera me samo podsjetilo na temu o klistiru na forumu trudnoća… i opeet te potpusujem :) btw…kako si? Nešzo te malo ima na forumu il ae meni čini

:-)Dobro sam draga! Od kad radim imam jako malo slobodnog vremena pa nisam bas prisutna na forumu. Trudim se svaki slobodan trenutak provesti sa svojim deckima. :-) kako si ti? Kako je princezica?

http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Nalah

Broj poruka: 2037

Prijavi adminu

baby.love....javljaj nam kako je malena

cloudy

Prijavi adminu

ProudMomy

cloudy

ProudMomy

Ovo s guranjem toplomjera me samo podsjetilo na temu o klistiru na forumu trudnoća… i opeet te potpusujem :) btw…kako si? Nešzo te malo ima na forumu il ae meni čini
    :-)Dobro sam draga! Od kad radim imam jako malo slobodnog vremena pa nisam bas prisutna na forumu. Trudim se svaki slobodan trenutak provesti sa svojim deckima. :-) kako si ti? Kako je princezica?

Uživajte što više :) mi smo ti super...curka raste...u nedjelju su nam 3 mj :) uživamo u šetnjama po.ovom lijepom vremenu..jedva sam dočekala sunce da budemo po vani

• baby.love

Broj poruka: 54

Prijavi adminu

Nalah

baby.love….javljaj nam kako je malena
Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.