Ja sam upravo sad sa ultrazvuka, oba srca kucaju, sve je super, dvojajcani blizanci veci za tri dana od trudnoce (9tt). 😀 oprostite ako ste negdje vec pisale, ali moze li mi neka od vas moze napisati na koje sve pretrage vas je gin slao? Hvalaa 😀
Pozz drage trudnice,evo i mene nakon nekog vremena i malo duzeg godišnjeg. Nadam se da je sve uredu sa vašim trudnoćama i bebicama. Mi smo u 19. om tjednu,na pola puta :-D i sve je ok hvala Bogu,samo što se slabo osjetimo tj. pomjeramo unutra. Prošli tjedan sam osjetila prve pokrete baš izraženo kao neke mjehuriće i kao sa me nešto jako škaklja iznutra i tako par dana zaredom. Međutim sad posljednjih nekoliko skoro ništa pa se malo zabrinula. Raspitivala sam se kod ženica i kažu da je normalno to pogotovo kod prve trudnoće. Zanimaju me vaša mišljenja i iskustva oko ovoga,posebno ako je koja u istoj ili približnoj fazi.
Bok svima, bila sam na vađenju KG i RH prošli ponedjeljak na transfuz.u OS i danas su bili gotovi nalazi.
Hormoni štitnjače vađeni isti dan i isto danas gotovi.
Koliko se kužim u hormone ovo nije baš dobro…
Ne brini se, sve je to u granicama. Ginekologu das nalaze da vidi i to po mogucnosti idi cim prije da te moze poslati na pregled(dat ti uputnicu)Dobila budes terapiju koju budes koristila i koju ce ti prepisat endokrinolog.Nakon pregleda se ponovo javis ginekologu i med sestri da ti prepisu tj izdaju lijek koji je prepisao doktor za stitnjacu,svaki mj ces ici na kontrole endokrinologu i pratit ce ti nalaze i smanjivati i pojacavati dozu. Tako je i kod mene i tako ja obavljam. Ne moras se niceg bojat samo je bitno da pocnes koristit terapiju cim prije to bolje. Ja nikad nisam imala problema sa stitnjacom nit sa secerom dok sad imam i bilo me na pocetku strah i to je normalno jer se brines za bebu☺️Al sve bude ok❤️
Rosita ja sam ti u prvoj trudnoci bebu osjetila negde u 4om mjesecu trudnoce kao leptirici kak je bebica rasla tak sam osjecala lagane udarce al ne stalno sve dok beba malo ne poraste i vec sam npr unaprijed znala kada ce me pocet udarat odmah nakon dok smo se probudile i ustale😁a sada sam trudna 14 tjedana i vec sada nesto osjecam ili mi se mozda cini ne znam..trbuh imam koda sam u 5 mj trudnoce mozda bude i jaka bebica..😇
Cure, moja gin je na godisnjem, jel ja mogu od svoje medicinske doktorice trazit uputnicu za vađenje krvi zbog stitnjace?
M🩵
L🩵
*Ciklusi 30-38 dana
*10.10 prvi dc
Kod nas to ide tako da trazis od zamjene svoje gin. Mora imati zamjenu dok je na godisnjem i ta zamjena ude normalno u tvoj karton i da ti sve sto trebas.
I dr. ti moze dati uputnicu, ali obzirom da je dijagnoza trudnoca onda je za to gin, a dr. ako je dobre volje ce ti dat i vjerojatno smislit neku drugu dijagnozu (neki hoce neki nece to radit).
Ja kad sam prvi puta dosla na pregled za stitnjacu dobila sam uputnicu od ginekologa,(a moze ti da dat i dr opce prakse)kad sam dosla endokrinologu pogledao je nalaz i prepisao odgovarajuci lijek,zatim mi je sestra na salteru dala internu uputnicu i za vadenje krvi i za ponovni pregled tak da vise nas doktor bilo ginekolog ili dr opce prakse nema nist vise s tim osim kaj ti izdaju lijek koji ti prepise endokrinolog,barem je tak kod nas..
Valentina možeš naravno, meni je do sada sve uputnice za štitnjaču dala dr opće prakse. I za vaditi krv i za pregled
Evo me...
otišla sam do gin.jučer, dala mi je uputnicu za Nuklearnu medicinu u OS, danas sam tamo ujutro bila na pregledu, specijalista mi je dao Euthyrox- prvih 7 dana 25 mg, ostalo 50mg.
21.09.mi je odma dao uputnicu za kontrolu s nalazom krvi ponovo.
Umirili su me da se to jednostavno mora da mi ne dođe do totalnog usporenja štitnjače. Bitno je da se na uzv štitnjače ne vide čvorovi i sl.
Bitno da su mi sad rekli da je to vjerojatno uzrok što nikad u životu nisam imala normalnu kilažu niti skinula više od 5kg.
Sortiraj odgovore
Najstariji