Beba Zdravlje i njega bebe 28. siječnja 2018.

'Želim naučiti svoje dijete da voli kožu u kojoj se nalazi'

Foto: Instagram/christina___christine
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novorođena beba i njezina mama Christina tek su se upoznale, ali već su pokrenule razgovore o prihvaćanju i vidljivoj različitosti. Kad se mali Christopher Junior rodio, njegova mama prihvatila je uobičajene postporođajne promjene na svom tijelu, ali dočekali su je dodatni izazovi

Dječak Christopher rođen je s mnogobrojnim madežima i pjegicama, a njegova mama počela je dokumentirati život s bebom koja izgleda drugačije od drugih beba, a opet točno poput sebe

hemangiom Možda te zanima... 'Moja curica je lijepa, ne morate je žaliti' Roditelji

Melanocitni madeži

Naime, maleni dječak ima oblik melanocitnih madeža - nakupinu tamnih, obojenih madeža. Melanocitni madeži razlikuju se s obzirom na boju kože čovjeka. 'Melanocitni' znači da su sastavljeni od grozdova stanica koje nose pigment – melanocita, većina tih madeža je bezazleno, ali veoma veliki madeži, oni koji su širi od 20 cm, povremeno mogu biti rizični za rak kože. 

Melanocitni madeži mogu se pojaviti prilikom rođenja kao što je to slučaj kod Christophera ili se mogu pojaviti tijekom nekoliko prvih mjeseci i tijekom djetinjstva. Neke obitelji su sklone ovakvim stanjima kože, a madeži moraju biti pomno praćeni kako ne bi postali opasni. 

"Voli kožu u kojoj si"

Mama Christina napisala je pismo svom sinu te ga podijelila na Instagramu kako bi proslavila njegov dolazak te je na taj način potaknula razgovore o ljubavi, različitosti i prihvaćanju.

"Želim da znaš koliko su jedinstveni i dragocjeni tvoji madeži za mene. Ti si moje prvo dijete. Moj prvi sin. Moje prvo sve. Naučit ću te da voliš kožu u kojoj si. Ti si me u ovo kratko vrijeme već naučio kako je to biti majka. Naučio si me kako da budem nesebična. Naučio si me o čistoj ljubavi. I to je tako strašna stvar, ali više od svega je prekrasna, a još toliko toga moram naučiti. Hvala ti što si onaj s kojim mogu iskusiti sve te prve stvari. Ne postoji nitko drugi tko bi to mogao. Molim se da nikada ne dopustiš ovom svijetu da zatupi tvoju vedrinu i predivnu osobnost. Molim se da svijet bude manje okrutan prema tebi nego što može biti. Jer može biti jako okrutan. Ali, ja ću dati sve od sebe da to ublažim, makar malo. Molim se da budeš hrabar, ljubazan, darežljiv i strpljiv. Već vidim sve te stvari u tebi i ponosna sam što te mogu zvati svojim djetetom. Tvoja mama!"

fb Možda te zanima... 'Što poručujem roditeljima djece koja bulje i pokazuju na moju kćer?' Vrtić

"Blagoslovljeni smo"

"Ljubav koju su svijet, obitelj i prijatelji pokazali mom sinu je nevjerojatna i ne možemo biti više zahvalni za sve ljubazne i snažne riječi i životna iskustva koje ste svi podijelili", napisala je mama nakon što je njezino pismo postalo viralno. "Hvala što ste se udružili i zaštitili ga od svih zlih komentara koje sam vidjela. Blagoslovljeni smo što je on blagoslovljen i što je blagoslovio druge svojom prisutnošću, definitivno će prigrliti svoju ljepotu zbog sve ljubavi koja mu je dana. Hvala vam svima!"

dječak madež Možda te zanima... 'Zbog komentara o njegovom izgledu moj sin osjećao se drugačije i nesigurno' Vrtić

Priča ove mame je odličan podsjetnik da nisu sve bebe iste, ali da bi ih sve trebalo slaviti i maziti koliko god je to moguće.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.