Roditelji Sretna mama 02. srpnja 2016.

Mamina poruka roditeljima nakon što jedino njezin sin nije pozvan na rođendan

Sin Jennifer Engele
Foto: Facebook/Jennifer Engele
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Djeca s Downovim sindromom žele iste stvari kao i vi. Žele imati bliske veze, osjetiti ljubav, doprinositi, imati ispunjen život i žele ići na rođendanske zabave', napisala je mama dječaka s Downovim sindromom u emotivnom pismu

Jennifer Kiss-Engele, mama 8-godišnjeg dječaka Sawyera s Downovim sindromom, se osjećala slomljeno kad je saznala da jedino njezin sin nije pozvan na rođendansku zabavu kolege iz razreda. Na društvenoj mreži Facebook je objavila sliku sina i snažno pismo adresirano na 'roditelje koji su mislili da je u redu pozvati cijeli razred osim njezinog sina."

Nakon što je provjerila da su 22 učenika pozvana na zabavu, a da je njezin sin namjerno izostavljen, mama Kiss-Engele je odlučila napisati pismo i u njemu istražiti razloge izostavljanja njezinog sina.

Pismo mame liječniku: 'Rekli ste mi da pobacim, a moje dijete je savršeno'

"Znam da to nije zato što je on loš, ne možete sresti sretnije dijete od njega. Znam da to nije zato što nije duhovit, on ima odličan smisao za humor i zarazan smijeh. Znam da to nije zato što se vaše dijete i Sawyer ne slažu, on je u više prilika spomenuo vaše dijete.", napisala je mama u pismu.

"Jedini razlog zašto se vi odlučili da je u redu da ne pozovete mog sina na rođendansku zabavu vašeg djeteta je zato što je Sawyer dijete s Downovim sindrom.", dalje je napisala mama. Mama je dalje u pismu odlučila objasniti neke predrasude koje se vežu za osobe s Downovim sindromom.

Djevojčica sa sindromom Down oduševila pokretima nakon što ju je plesna škola odbila

"Vidite, biti dijete s Downovim sindrom ne znači da ne želite imati prijatelje. Ne znači da nemate osjećaje. Ne znači da ne želite ići na rođendanske zabave. Djeca s Downovim sindromom žele iste stvari kao i vi. Žele imati bliske veze, osjetiti ljubav, doprinositi, imati ispunjen život i žele ići na rođendanske zabave. Možda je teže razumjeti moje dijete. Ali za smijeh i ljubav koji dijelite nije potrebno objašnjenje.", napisala je dalje mama u svom emotivnom pismu.

'Moj sin nije bolestan, on je zdravo dijete sa sindromom Down'

Kad je shvatila da njezin sin Sawyer nije bio pozvan na neke rođendanske zabave, Kiss-Engele je rekla da žali što nije razgovarala s cijelim razredom o Downovom sindromu. "Shvaćam da je moja obveza kao roditelja da educiram ljude o tome što je to Down sindrom i kako su ljudi s Downovim sindromom više slični vama nego različiti." 

Mama je završila pismo s ponudom da se razgovara o situaciji. "Shvaćam da svi mi radimo greške i da na kraju dana zajedno možemo biti bolji.", napisala je mama u pismu. 

Pismo mame skupilo je više od 30 tisuća lajkova i podijeljeno je više od 9 tisuća puta. Priča o malom dječaku Sawyeru na kraju ima sretan završetak. Nakon objave pisma dječak Sawyer je primio posebnu pozivnicu za rođendansku zabavu

An open letter to the parent that thought it was OK to invite the entire class to their child's birthday except for my...

Posted by Jennifer Engele on 23. lipnja 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.