Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 14. listopada 2017.

Pismo kćeri: 'Nikad se nemoj ispričavati zbog toga kakva si'

Foto: Facebook/Toni Hammer
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majka Toni Hammer napisala je svojoj malenoj kćeri "upute za život" i podijelila ih sa svijetom na Facebooku. 'Budi hrabra, srčana i predivna. Budi beskompromisna ti', poručila je mama

Mama i blogerica Toni Hammer objasnila je da se "jedno jutro probudila i osjetila jaku žensku energiju" i odlučila je napisati iskreno pismo svojoj kćeri. Većina ljudi koji su pročitali ovo pismo komentirali su da je lijepo sažela smjernice kako biti svoj čovjek, koliko je bitno biti drugačiji od mase i kako roditelji žele da su njihova djeca svjesna svoje vrijednosti.  Jedna mama zaključila je da je Tonino pismo sažetak svega što svaka majka želi da je njezino dijete zna u teškom svijetu.

Zora Subotić Možda te zanima... Kako odgojiti djevojčicu koja će znati cijeniti sebe Školarci

 

Pismo prenosimo u cijelosti:

Mojoj kćeri,

nemoj se ispričavati kad netko naleti na tebe. Nikad ne moj reći 'Oprosti što sam takav davež'. Ti nisi davež. Ti si čovjek s mislima i osjećajima koji zaslužuju poštovanje. Nemoj izmišljati razloge zašto ne želiš izaći na spoj s nekim tko ti se ne sviđa. Nikome ne duguješ objašnjenje za svoje odluke. Jednostavno 'ne, hvala' treba biti dovoljno.

Nemoj previše razmišljati o tome što ćeš jesti kad si s društvom vani. Ako si gladna, jedi, i to jedi ono što želiš jesti. Ako želiš pojesti pizzu, nemoj naručiti salatu jer to drugi naručuju. Naruči prokletu pizzu.

Nemoj imati dugu kosu kako bi usrećila nekog drugog.

Nemoj nositi haljinu ako to ne želiš.

Nemoj ostati kod kuće samo zato jer nemaš s kime izaći van. Izvedi samu sebe van. Iskusi neke stvari sama, za sebe.

Nemoj se suzdržavati kad ti se plače. Plakanje znači da osjećaš nešto što želi iz tebe izaći van. To nije slabost. TO je znak da si čovjek.

Nemoj se smijati jer ti je netko rekao da se smiješ.

Nemoj se bojati smijati se vlastitim šalama. 

Nemoj na nešto pristati iz pristojnosti. Reci ne, jer to je tvoj život.

Nemoj skrivati svoje mišljenje. Reci ga na glas, i to glasno. Svi te trebaju čuti.

Nemoj se ispričavati zbog toga kakva si. Budi hrabra, srčana i predivna. Budi beskompromisna ti. 

Mnoge Facebook grupe koje se bave ženama, odrastanjem i koje pomažu svima u nevolji su molile da podjele njezinu objavu sa svojim pratiteljima jer smatraju da su njezine riječi jaka potpora mladim ženama.

I neke odrasle žene su komentirale da im je dobro došao ovakav direktni podsjetnik na ono što je stvarno bitno. Objavu Toni Hammer je čak podijelilo čak 8 600 ljudi, a komentiralo 758.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.