Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 11. kolovoza 2016.

'Zbog komentara o njegovom izgledu moj sin osjećao se drugačije i nesigurno'

dječak madež
Foto: Facebook/Love What Matters
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama 6-godišnjeg dječaka Madeline Smidt opisala je koliko se njezin sin osjećao nesigurno u vrtiću zbog velikog rodinog ugriza na licu

Priča jedne mame Madeline Schmidt iz San Diega koja je podijeljena na Facebook stranici Love What Matters pokazuje koliko je prijateljstvo važno, pogotovo između djece. Madeline opisuje koliko se njezin 6-godišnji sin Grant osjećao nesigurno u vrtiću zbog velikog rodinog ugriza kojeg ima na licu. Mama je ispričala kako su česta pitanja i komentari nepoznatih ljudi njezinog sina počeli tjerati da se osjeća "drugačije" i nesigurno.

'Moja curica je lijepa, ne morate je žaliti'

"Moj 6-godišnji sin Grant ima veliki rodin ugriz na licu. Tijekom godina nije ga smetalo to znamenje na licu, ali zadnju godinu od kada ide u vrtić poželio je da ga nema. Ne smeta ga kako izgleda... njegova bol dolazi od toga što ga stranci stalno pitaju "što ti se dogodilo licu?" ili "što je to s njegovim licem?". On je uvijek imao spreman odgovor "to je madež", ali u zadnje vrijeme kaže da ga iscrpljuje objašnjavati što mu je to na licu svima s kojima dolazi u kontakt, a ljudi govore bolne riječi iako toga nisu svjesni (kao medicinski tehničar u liječničkoj ordinaciji koji je nakon što mu je Grant objasnio da je to rodin ugriz rekao "Mislio sam da te netko udario u lice").", ispričala je Madeline Schmidt. 

Mamina poruka roditeljima nakon što jedino njezin sin nije pozvan na rođendan

Međutim, jedan razgovor s nepoznatim dječakom u školi promijenio je osjećaje malenog Granta.

"Prošle školske godine, tijekom školskog sata Grant je otišao na toalet. Tamo je bio dječak kojeg nikad prije nije vidio i tako uobičajeno, pitao ga što mu se dogodilo s licem. Grant je odgovorio kao i obično. Ali ovaj dječak je tada rekao nešto potpuno drukčije: "Dobro, tvoj madež je zbilja super.". A onda je nepoznati dječak počeo ispitivati Granta osjeća li se loše kada ga ljudi ispituju ili ismijavaju. Grant je potvrdio, a dječak odgovorio: "Bori se za sebe, dečko.", dalje je dodala. 

Kako razviti suosjećanje kod djeteta?

Nakon ovog razgovora Grant se počeo osjećati potpuno drugačije. "I samo tako, Grant je osjećao potporu, slučajni stranac je rekao nešto lijepo, Grant je bio tako sretan. Imao je najveći osmijeh na licu kada mi je to pričao.", objasnila je mama.

Nakon ovog razgovora Grantovi roditelji pronašli su nepoznatog dječaka i saznali da se zove Tucker. A od tada su ova dvojica dječaka postali pravi prijatelji. 

"My 6 year old son, Grant, has a large Port Wine Stain birthmark on his face. His birthmark has not bothered him that...

Posted by Love What Matters on 30. srpnja 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.