Beba Zdravlje i njega bebe 21. rujna 2018.

'Trebao je biti mrtvorođenče i tjednima se borio za život'

Foto: Facebook/Jennifer Ryals Photography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječak Aiden rođen je s mikrocefalijom, a iako se trebao roditi kao mrtvorođenče, došao je hrabro na svijet boreći se sljedećih osam tjedana

Fotografkinja Jennifer Ryals nedavno je podijelila dirljivu priču na stranici Love What Matters. "Ne znam gdje da počnem. Ne fotografiram inače novorođene bebe, time se jednostavno ne bavim. Ali, prije dva dana kontaktirala me žena koja je rekla da me želi unajmiti za fotografije bebe stare osam tjedana koja je upravo puštena iz bolnice. Pristala sam jer volim portrete i jer mi je nešto kopkalo srce. Rekla je da želi obaviti snimanje sljedeći dan jer ne zna koliko beba još ima vremena", piše Jennifer.

Marina Jurkin Možda te zanima... 'Nakon poroda sam mislila da bebe nikad neću vidjeti žive' Roditelji

Naime, dječak Aiden je rođen s mikrocefalijom - neurološkim stanjem kada se bebin mozak ne razvije do kraja, što dovodi do manjeg opsega glave. Taj isti dječak trebao se roditi kao mrtvorođenče, ali nije. Došao je hrabro na svijet, boreći se posljednjih osam tjedana. Potpuno je zapanjio liječnike koji nisu mogli procijeniti njegov životni vijek s obzirom da je pobijedio sve prijašnje prognoze. 

'Bio je najslađi maleni borac kojeg sam vidjela u svom životu'

"Kada me je žena nazvala, sve što mi je rečeno je da je upravo pušten iz bolnice i da ne znaju koliko mu je vremena još ostalo. Nisam pitala za detalje pa sam u potpunosti bila iznenađena kada sam se pojavila na njihovim vratima", piše fotografkinja. 

'Moja curica, rođena sa samo 480 grama, izborila se za život'

"Čim ga je njegova mama donijela u sobu, krenule su mi suze. Ali, to nisu bile suze tuge ili žaljenja, to su bile suze čiste sreće. Bio je najslađi maleni borac kojeg sam vidjela u svom životu. Imao je prekrasne sive oči i najsitnije naborane ručice koje su u sebi nosile više iskustva i znanja nego kod prosječne odrasle osobe."

'Trebao je biti mrtvorođenče, ali izašao je vrišteći i otada se bori'

Kada je snimila fotografije, Jennifer je pitala dječakove roditelje da joj ispričaju nešto više o njemu. "Bila sam malo nervozna pitati ih, ali zbilja sam ih sve htjela upoznati. Htjela sam upoznati njihova srca, emocije i njihove snove."

Ricky, dječakov tata, istog trenutka bio je preplavljen osjećajima. Rekao je fotografkinji da je Aiden trebao biti mrtvorođenče, ali izašao je vrišteći i otada se bori. "To je bilo prvi puta da nisam bila sigurna hoću li se moći suzdržati od plakanja. Dječakova mama Kayla tijekom cijelog snimanja imala je prekrasan sjaj na svom licu, čak i tijekom ovih mračnih trenutaka."

Možda te zanima... 'Kako moja beba može izgledati tako savršeno, a biti tako bolesna?' Beba

'Htjela sam vjerovati da se radi o pogrešci ili o ružnom snu'

Jennifer priznaje kako je plakala, vikala i molila se tijekom svog putovanja kući. Ostatak dana razmišljala je o fotografijama i kako moraju biti savršene. Nažalost, sljedećeg dana primila je poruku dječakove tete koja ju je i unajmila za snimanje, a u kojoj je pisalo da je dječak preminuo

Poruka svima koji osuđuju fotografije mrtvorođenih beba

"Htjela sam vjerovati da se radi o pogrešci ili o ružnom snu, ali osjećala sam u svom srcu da nemam pravo žalovati kada se njegova obitelj osjeća nezamislivo. U tom trenutku sam počela plakati, gledajući svoje sinove kako spavaju. Mogla sam čuti svoj glas svaki put kad sam vikala na njih, mogla sam osjetiti svaku njihovu prolivenu suzu. I mogla sam osjetiti kako dio mene umire samo zbog pomisli da bih jednog dana mogla ostati bez svoje djece", piše i dodaje kako joj je ipak srce puno zahvalnosti jer zna da je bolja osoba samo zato što joj je ova obitelj dopustila da uđe u njihov dom i drži njihovog savršenog dječaka. 

palcici Možda te zanima... Mali borci: Prekrasne fotografije koje daju nadu roditeljima beba palčića Beba

"Radim to što radim jer SVAKI život zaslužuje biti 'uhvaćen'. Tvoja priča vrijedi i zaslužuje da je se pamti."

Morali smo odlučiti kako će naše dijete umrijeti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.