Trudnoća Porođaj 28. listopada 2017.

Fotografije poroda hrabre mame koja se bori s rakom

Foto: Instagram/bonniehusseybirthphotographer
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte prekrasnu priču hrabre mame koja je bila 11 tjedana trudna kada joj je dijagnosticiran rak dojke i pogledajte fotografije poroda njezinog predivnog i zdravog dječaka

Svake godine, fotografkinja Bonnie Hussey pokloni besplatno fotografiranje porođaja. Kada je naišla na mamu dvoje djece i s trećim na putu, znala je da njoj želi ponuditi besplatno fotografiranje kako bi prenijela njezinu nevjerojatnu priču.

Mama Maria Crider se bori s rakom dojke otkako joj je dijagnosticiran, u listopadu 2016. godine. "Sve je to jedan emocionalni vrtuljak", rekla je Maria i dodala kako je prošla kroz jednostranu mastektomiju, planirani carski rez, odstranjenje jajovoda, 16 kemoterapija i 25 od 28 zračenja. "I dalje imam puno toga za proći prije nego ostavim ovaj dio života iza sebe."

Ona je bila 11 tjedana trudna kada joj je dijagnosticiran rak dojke i bila je u mogućnosti liječiti se kroz drugo i treće tromjesečje. Iako trudnoća može utjecati na liječenje, smatra se sigurnim za buduće majke da prođu kroz liječenje raka

lidija zečević Možda te zanima... 'Ili ćete liječiti rak ili roditi? Rodit ću!' Roditelji

Kada je rodila malenog dječaka Logana, fotografkinja je bila uz nju i snimila dragocjene trenutke. Rođenje dječaka bilo je jedinstveno i emocionalno iskustvo i za mamu i za fotografkinju. Iako je sve troje njezine djece rođena putem carskog reza, ovoga puta je liječnik postavio kameru i monitor kako bi mama mogla pratiti sve što se događa

Yesterday I was invited into the OR at Florida Hospital for Women. The circumstances were unique as mama is treating...

Posted by Bonnie Hussey on 14. travnja 2017

"Bilo je jako uzbudljivo, ali najveća stvar za mene bila je što sam vidjela svog dječaka zdravog i potpuno savršenog. Njegov porod bila mi je potvrda da je sve što su mi liječnici govorili bila istina i da je savršeno zdrav."

Fotografkinja je rekla kako je bila opčinjena ljubaznošću liječnika, medicinskih sestara i ostalog osoblja. "Nakon prvog pregleda novorođenčeta, Maria je mogla držati svoju bebu dok je njezin liječnik završavao carski rez." Iako su ona i sestre znale da dojenje vjerojatno neće biti moguće zbog samo jedne dojke i kemoterapije tijekom trudnoće, ohrabrivale su mamu da ipak pokuša. "U svakom slučaju, u bolnici je bila i banka humanog mlijeka za žene kojima treba donirati mlijeko", dodala je fotografkinja. 

mame i stvarno dojenje Možda te zanima... Mama s poznatih fotografija: Samo sam htjela dojiti Beba

Maria se nada kako će druge trudne žene koje imaju rak vidjeti njezine fotografije s poroda. "Nadam se da će im fotografije dati hrabrosti da razgovaraju sa svojim liječnicima i da pronađu pravi način za sebe i svoje bebe. Želim ih uvjeriti da one to mogu. Moj sin je dokaz, a on je samo jedna od sto beba koje su rođene nakon kemoterapije."

grudi, dojke Možda te zanima... Ovo trebaš znati! Detaljne upute za samopregled dojki Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.