Beba Zdravlje i njega bebe 26. rujna 2018.

Sezona viroza i gripe: Pogledaj važan upozoravajući znak

Foto: Facebook/Charlie O'Brien
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

S obzirom na dolazak hladnijih dana i sezonu viroza i gripe koja nam se bliži, jedna mama podijelila je važan video upozorenja kada hitno trebate dijete odvesti kod liječnika

Kao roditelji, u konstantnoj smo brizi oko sezone gripe, posebno sad, dolaskom hladnijih dana. Blogerica i mama Charlie O'Brien pred nadolazeću sezonu gripe objavila je važno upozorenje nakon što je njezinu bebu prošle godine pogodila gripa.

"Naišla sam na ovaj video na mobitelu i pomislila kako bi bilo korisno podijeliti ga", objasnila je mama u opisu i dodala: "Kada je Luna imala četiri tjedna, provela je jedan cijeli dan u tihom spavanju bez gotovo ikakvog plakanja, što je bilo jako neobično za nju." 

Gripa je posebno opasna za djecu - što sve trebate znati

Kao i svaka majka, blogerica je promatrala svoju preslatku bebu dok je spavala, ali nakon nekog vremena - primijetila je nešto čudno. "Gledala sam je dok je spavala kraj mene i odjednom shvatila da nešto ne izgleda kako treba. Otkopčala sam joj bodi i vidjela ovo", piše mama opisujući bebino disanje u videu. 

bolesno dijete Možda te zanima... Znaš li koje su glavne razlike između gripe i prehlade? Vrtić

EDIT NOTE: I can’t believe how far and wide this video has reached! So glad it’s helping. Ps this was a year ago and my baby is fine now, thanks for asking xx *** I stumbled across this on my phone and thought it may be useful to share When Luna was 4 weeks old she had a really quiet day of sleeping and barely any crying (unusual for Luna!) I was watching her sleep next to me and realised it didn’t look right. I unbuttoned her babygrow and this is what i saw. Sucking in at ribs is a sign to get your baby or child to hospital. She had bronchiolitis and her oxygen levels were very low. Luckily after a night on oxygen she made a very good recovery. We’re heading into the dreaded season of non stop colds coughs and viruses so thought it was worth a mention xx

Objavljuje Charlie O'Brien u Četvrtak, 20. rujna 2018.

Ona je potom istaknula kako su uvučena rebra prilikom disanja znak da dijete odmah odvedete u bolnicu. "Ona je imala bronhitis i nisku razinu kisika, srećom, nakon noći provedene u bolnici - ubrzo se oporavila. S obzirom da je pred nama sezona gripe, prehlade i virusa, mislila sam kako je ovo vrijedno spomena", piše mama. 

Simptomi zbog kojih hitno trebate odvesti dijete liječniku!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.