Beba Zdravlje i njega bebe 12. studenoga 2018.

Čudesne fotografije beba s teškim zdravstvenim stanjima

Foto: Facebook/Precious Baby: Newborn Photography by Angela Forker
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Projekt 'Dragocjene bebe' pokazuje prave male borce te njihovu borbu s teškim bolestima i operacijama, ali i koliko ljubavi i nade daju svojim roditeljima

Fotografkinja Angela Forker poznata je po svojim radovima s djecom posebno po kreativnim fotografijama novorođenčadi. U svom posljednjem projektu, "Dragocjene bebe" (The Precious Baby Project) odlučila je kameru fotoaparata usmjeriti na bebe s posebnim potrebama i njihove obitelji.

U projektu "Dragocjene bebe" uključila je bebe s ozbiljnim zdravstvenim problemima, a fotografirane su u studiju u Indiani. Fotografkinja je besplatno radila s 23 bebe.

Možda te zanima... 'Trebao je biti mrtvorođenče i tjednima se borio za život' Beba

"Podižem svijest o djeci s posebnim potrebama, kako bi donijela nadu i ohrabrenje njihovim obiteljima te kako bi imali umjetničko djelo koje će s njima biti cijeli život", izjavila je Angela za HuffPost. Ideja za ovaj projekt došla joj je nakon što je provela vrijeme u "razmišljanju i molitvi" jer je tražila način da kroz fotografije učini neku razliku u ljudskim životima.

"Prošle veljače shvatila sam da bi moji prizori bili savršeni za bebe s ozbiljnim zdravstvenim problemima jer su spriječene da budu u mogućnosti sjediti na snimanju. Mnogi fotografi ne mogu odraditi taj posao", izjavila je dalje.

"Zdravo, moje ime je Remington, većina ljudi me zove Remi. Rodio sam se u 34. tjednu hitnim carskim rezom. Kada sam stigao na svijet mama i tata bili iznenađeni, bio sam posebna beba i jako zgodan", piše uz ovu fotografiju. "Remi ima Kagami Ogata sindrom, plućnu hipertenziju i kroničnu upalu pluća. Zbog sindroma njegov tijelo ima manja pluća", objasnila je njegova mama.

Evo što mama ima za reći o svom lijepom dječaku. "Neki kažu da River nije obična beba. Rivera Johna Andersona vole svi koji ga upoznaju, njegov osmijeh donosi svjetlo u sobi i zagrije srce. River je dobio dijagnozu spinalne mišićne atrofije sa šest mjeseci i oporavljao se dva mjeseca od zatajenja pluća. Ne može sjediti, podići glavu ili puzati. Ima probleme s gutanjem pa ga hranimo na tubu", rekla je mama.

"Ovo mi je možda jedna od najdražih fotografija iz projekta 'Dragocjene bebe'! Ova prekrasna beba suočava se s velikim izazovima tijekom odrastanja, vjerujem da ona može učiniti sve što njezino srce želi. Nadam se da će jednom kad vidi ovu fotografiju biti nadahnuta da čini sjajne stvari", napisala je fotografkinju. 

fb Možda te zanima... Dirljiva fotografija puna tuge: Blizanac grli svog bolesnog brata Beba

"Declan je imao prvo operaciju na otvorenom srcu kada je imao sedam dan, a imat će još dvije u budućnosti kako bi se preusmjerio protok krvi i omogućio mu da živi duže. Naučio nas je da cijenimo male stvari u životu, da budemo prisutni u svakom trenutku i da smo jači nego što smo ikad mislili. Usprkos njegovom ožiljku i tome što ima pola srca, nama je savršen", rekla je mama malog Declana. 

"Elis će vjerojatno biti s nama neko kratko vrijeme, ali ona je jedan od najvećih blagoslova koje smo primili. Uči nas i svoju braću istinskoj nadi, radosti i ljubavi", napisali su roditelji bebe Elis.

Možda te zanima... 'Kako moja beba može izgledati tako savršeno, a biti tako bolesna?' Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.