Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 22. listopada 2018.

Podijelili kćerine posljednje trenutke kako bi pomogli drugim obiteljima

Foto: Facebook/World Of Broken Hearts
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Obitelj je zajedno s neprofitnom organizacijom koja podiže svijest o darivanju organa snimila tužne fotografije kako bi prikupili novac za medicinsko istraživanje i pomogli drugim obiteljima

Upozorenje: Fotografije mogu biti teške za gledati.

Roditelji koji su nedavno proživjeli nezamislivu tragediju, dijele svoju priču sa svijetom, u nadi da će spasiti druge obitelji od iste boli. Fotografkinja Suha Dabit snimila je seriju fotografija koja pokazuje posljednje trenutke jedne obitelji s njihovom dvogodišnjom djevojčicom Adalynn. 

Mirela Bonev Možda te zanima... Morali smo odlučiti kako će naše dijete umrijeti Beba

Naime, djevojčica se rodila s kongenitalnom srčanom manom (CHD) te imala ugrađen uređaj za parakorporalnu mehaničku potporu lijevom srcu (LVAD), pumpicu koja joj je pomagala u održavanju sposobnosti pumpanja srcu koje ne može djelotvorno raditi samo. Međutim, to je vodilo komplikacijama i opasnom krvnom ugrušku koji je bio uzrok oštećenja mozga te djevojčica nije mogla primiti transplantaciju srca koja joj je bila potrebna. 

'Ovo je stvarnost za mnoge obitelji'

Ovo je emotivna poruka koju je fotografkinja napisala uz fotografije:

"Mogla bih vam ispričati o oko 40 000 beba koje su rođene s kongenitalnom srčanom manom svake godine. To je otprilike jedna od 100 novorođenih beba, svake godine. Mogla bih vam ispričati o polovici srca s kojom je Adalynn bila rođena ili o mnogim drugim kongenitalnim srčanim manama koje imaju djeca diljem svijeta. Mogla bih vam ispričati o tome koliko je istraživanje o CHD-u nedovoljno fundirano. Mogla bih vam reći kako bebe s CHD-om trebaju transplantaciju srca u nekom trenutku svog života, zašto i što možete učiniti kako biste pomogli. Mogla bih vam reći da je Adalynn jedna od 20 osoba koje svaki dan preminu čekajući transplantaciju. Ili bih vam mogla ispričati svoju perspektivu o tome kako je bilo biti u ovoj sobi i snimiti posljednje zajedničke trenutke ove šesteročlane obitelji."

fb Možda te zanima... Dirljiva fotografija puna tuge: Blizanac grli svog bolesnog brata Beba

Sve fotografije pogledajte u galeriji na fotografiji:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by World of broken hearts (@w.o.b.h) on

Fotografkinja, koja je također i osnivačica neprofitne organizacije World of Broken Hearts objasnila je kako zapravo ne postoje riječi kojima bi mogla opisati patnju i ljubav kojoj je svjedočila. "CHD oduzima toliko mnogo života, previše života. Slama obitelji i prisiljava braću i sestre da odrastu prebrzo. Mijenja vas u svakom aspektu vašeg života, do srži vašeg srca i duše. Teško je i nepravedno. Ovo je stvarnost za mnoge obitelji", napisala je. 

10 važnih stvari koje sam naučio otkad sam izgubio sina

'Znam da će obitelj zauvijek voljeti i istovremeno mrziti ove fotografije'

Njezina objava u kratkom vremenu primila je tisuće komentara ljudi koji su htjeli znati kako mogu pružiti podršku djevojčičinoj obitelji i cilju organizacije, na što im je fotografkinja odgovorila sa sljedećom objavom te pozvala druge da doniraju novac za financiranje istraživanja na stranici organizacije.

"Znam da će obitelj zauvijek voljeti i istovremeno mrziti gledati ove fotografije. Zahvalna sam roditeljima što su mi dopustili podijeliti tako intimne trenutke sa svijetom, kako bi proširili riječ o toliko potrebnoj svijesti o darivanju organa. Ovo je CHD. I ove su fotografije surove i stvarne. Trebamo lijek. Trebamo financiranje istraživanja."

nora Možda te zanima... 'Nije pravedno da tako prekrasna, divna duša ima tako kratak život' Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.