Beba Zdravlje i njega bebe 12. srpnja 2020.

Čaroban trik: Način držanja koji u trenu smiruje bebu

Foto: Facebook/LLLGB because Breastfeeding Matters
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Položaj držanja bebe koji se naziva 'majmun na grani', pomaže u smirivanju nemirne bebe, kolika pa i štucavice

Kolike ili grčevi kod beba nešto je što jednostavno treba preživjeti, reći će ti velika većina roditelja koji su to prošli, a i stručnjaka. Naravno, neke bebe nemaju kolike, a nemirne su, a ako ih tvoja beba ima, tražit ćeš postoji li ipak način na koji ih možeš ublažiti i olakšati bebi, ali i sebi kao novopečenom roditelju.

Mnoge mame savjetuju trik koji se još naziva i "čarobnim držanjem bebe", tj. načinom na koji držiš bebu koji će smiriti bebu kao čarolijom.

Prema knjizi 'Ženska umjetnost dojenja' (The Womanly Art of Breastfeeding) koju je izdala The La Leche League International, "čarobno držanje bebe" izraz je koji se koristi kad se govori o nošenju bebe za smirivanje kolika

"Ovo se koristi kao tehnika za smirivanje svake dobro uhranjene, ali nemirne bebe", napisali su autori. Nakon što je udruga objavila ovaj trik na Facebooku, jedna mama napisala  je da ovakvo držanje bebe pomaže i kad beba štuca. Vjerojatno je svaka mama već i probala ovako držati bebu jer se na taj način i pomaže bebi da podrigne.

Možda te zanima... Mama otkrila trik koji će svakoj bebi pomoći da podrigne Beba

Kako držati bebu u položaju 'majmun na grani'?

Najprije stavi bebu leđima na svoja prsa da obje gledate prema naprijed, zatim stavi lijevu ruku preko bebinog desnog ramena i primi njezino desno bedro svojom lijevom rukom. Tvoja beba bi trebala ležati na trbuhu na tvojoj lijevoj podlaktici s rukama svaka na svojoj strani. Tvoja nadlaktica i rame, koji su ti sad bliže prsima, trebali bi sigurno pridržavati bebinu glavicu i vrat. 

Kad ovako držiš bebu, desna ruka ti je slobodna, možeš ju staviti između bebinih nogu za dodatnu potporu ili joj masirati leđa nježno je ljuljajući.

Neke mame ovako drže bebu kako bi im bila bliže prsima, a neke je drže malo udaljenije od tijela. Ali sve mame koje su isprobale ovo, tvrde da u trenu smiruje nemirnu bebu, čak i novorođenče.

Ovaj način držanja mame zovu "majmun na grani" i neke druge izraze, ovisno odakle su. Svakako vrijedi isprobati! 

Možda te zanima... Slavna mama: 'Roditelji beba s grčevima, hoće li ovo završiti?' Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.