Beba Zdravlje i njega bebe 07. siječnja 2019.

Slavna mama: 'Roditelji beba s grčevima, hoće li ovo završiti?'

Foto: Instagram/hilaryduff
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glumica i pjevačica Hilary Duff zamolila je svoje pratitelje da joj u svojim komentarima otkriju 'magične trikove'

Slavna američka glumica i pjevačica Hilary Duff otkrila je na Instagramu da njezina dvomjesečna kćer Banks Violet ima problema s grčevima. Ovo je njezino prvo dijete s dečkom, 31-godišnjim glazbenim producentom Matthewom Komom, a iz braka s 38-godišnjim hokejašem Mikeom Comriem ima šestogodišnjeg sina Lucu Cruz. 

U svom postu, ova 31-godišnja mama dvoje djece, zatražila je savjet od roditelja koji ju prate na Instagramu. "Poziv za sve roditelje beba koje imaju grčeve... ovo će jednom završiti?", napisala je uz fotografiju na kojoj drži malenu kćer. "Možeš li ih ikada spustiti da se ne probude ili vrište? Pročitali smo sve što se može naći na Internetu... ništa osim dojenja svakih sat vremena ili manje ne pomaže! Napravili smo sve što smo mogli.. molim vas ostavite magične trikove u komentarima", napisala je dalje glumica. Nakon njezinog poziva pratitelji su ostavili stotine komentara punih podrške i savjeta.

"Eterična ulja! Probaj raspršiti na dnu stopala, prsa ili iza ušiju. Postoje posebna ulja namijenjena za djecu.Mog sina je čarobno smirilo! Uz gledanje videa o morskim ribama na YouTubeu. Drži se mama!", savjetovala je laurengaffneyy.

Jedan od mnogih savjeta je i da proba s probioticima za bebe. "Ako nitko nije spomenuo, probiotici za bebe pomogli su mom najmlađem. Imala je kolike prve godine. Voljela bih da sam prije potražila pomoć.. bila je to muka. Ispalo je da je također osjetljiva na mliječne proizvode, gluten, jaja, čokoladu, šećer i kikiriki. Morala sam prestati dojiti", napisala je mama kimbelieve3.

Što su kolike?

"Radi se o obrascu ponašanja djeteta u ranom dojenačkom razdoblju, s epizodama plača i/ili iritabilnosti (koje je inače zdravo i normalno uhranjeno), koje traju više od tri sata na dan, ponavljaju se kroz barem tri dana u tjednu, a prestaju u dobi oko tri mjeseca", objasnila je pedijatrica Alemka Jaklin Kekez. "Prema raspoloživim statistikama dojenačke kolike zahvaćaju 5-25 posto mlade dojenčadi, tj. gotovo svako 4. do 5. dijete. Podjednake su učestalosti kod djevojčica i dječaka, dojene i nedojenje djece", dalje navodi. 

Možda te zanima... 12 razloga zašto bebe plaču i trikovi za roditelje iz prve ruke Beba

Kad dijete muče grčevi vrlo je važno nastaviti s održavanjem ritma hranjenja i spavanja dalje savjetuje Jaklin Kekez. "Usprkos što se to nekada čini nemoguće, važno je nastojati održati ritam hranjenja i spavanja. Svaki puta kada dojenče zaplače ne znači da ga treba hraniti, tj. misliti da je gladno, pogotovo ako je prethodno pojelo normalan obrok. Isto tako često nuđenje s čajem, samo može pogoršati kolike, tj. poremetiti probavu djeteta. Nije poželjno niti mijenjanje hrane. Pogotovo ako je dijete na prsima i lijepo napreduje ne treba raditi grešku i dodavati drugo mlijeko, ili izvesti zaključak da mlijeko nije dovoljno dobro, te ga zamijeniti adaptiranim. Također za onu djecu koja su na prehrani adaptiranim mlijekom, znajte da kolike neće smiriti mijenjanje formula", kaže pedijatrica.

beba, kolike, plač Možda te zanima... Neutješan plač zbog grčeva: Prepoznaj kolike i saznaj kako ih olakšati bebi! Beba

beba kolike grčevi Možda te zanima... Kolike kod bebe Beba

Podijeli savjete s drugim roditeljima na našem forumu u temi: Kako ublažiti grčiće kod beba?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.