Beba Zdravlje i njega bebe 12. ožujka 2019.

Kako umiriti bebu masažom stopala?

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Osim što će umiriti dijete, ova jednostavna masaža pomoći će ojačati mišićno-koštani sustav, poboljšati cirkulaciju i tonus mišića. Tijekom masaže pričaj nešto svojoj bebi

Ukoliko tvoja beba plače i nikako je ne možeš smiriti, a zdrava je, nahranjena i previjena, pokušaj je umiriti masažom stopala.

To se izvodi sat i pol do dva sata nakon hranjenja ili dva do tri sata prije spavanja. Osim što će je smiriti, ova masaža pomoći će ojačati njezin mišićno-koštani sustav, poboljšati cirkulaciju i tonus mišića.

Masaža bebe Možda te zanima... Masaža u 4 koraka ublažava bolne grčeve kod beba Beba

Preporuka je masažu izbjegavati kada dijete ima povišenu temperaturu, infekciju, iritaciju kože.

Tehnika izgleda ovako:

Kod beba od dva do tri mjeseca starosti započinje se sa pet, šest laganih pokreta palcima kao što je pokazano gore u videu. Potom se rade pokreti kao da se naizmjence ispisuju broj sedam pa osam, i to traje minutu, dvije. Na kraju lagano napravi pet, šest pokreta gore-dolje.

Kod beba starosti četiri do sedam mjeseci sve napravi kao što je spomenuto, no dodaj i pet laganih pokreta pritiska palcem kao u videu. To neka traje sedam minuta. Na kraju kruži lagano palcem po stopalu, također sedam minuta.

masaža beba bebe ulje Možda te zanima... Najzdravija ulja za masažu beba Beba

Kod beba starih osam do deset mjeseci dodaj i masažu svakog prstića zasebno u trajanju od deset minuta. 

VAŽNO! Pričaj nešto svojem djetetu dok mu masirate stopala.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.