Beba Razvoj u 1. godini 09. ožujka 2020.

20 nevjerojatnih stvari koje roditelji nauče u prvoj godini

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Koliko god se pripremali za sve ljepote i teškoće roditeljstva, mnogi parovi su često jako "zbunjeni" zbog svega što se događa kada u njihov svijet stigne tako malo i slatko biće. Beba svijet svojih roditelja pretvori u čudesan vrtuljak koji je prepun smijeha, ali i neprospavanih noći. Donosimo dvadeset stvari koje su mnoge mame i tate naučili u prvoj godini roditeljstva

1. Spavanje je veliki luksuz.

2. Bebina kakica ne smrdi tako jako dok dijete ne počne jesti krutu hranu.

3. Imate li dječaka sigurno će vas popiškiti, samo je pitanje vremena.

4. Bebine kosti su izuzetno fleksibilne i tolerirat će vašu nespremnost na roditeljstvo više nego očekujete od nje. Međutim ta fleksibilnost nestaje kada dijete napuni godinu dana.

beba heroj Možda te zanima... 6 iznenađujućih stvari koje bebe rade Beba

5. Vaše dijete će vrlo vjerojatno prvo jesti sve, a zatim će u roku od 24 sata prestati jesti sve što mu se prije sviđalo. Vi ćete misliti da je sve vaša krivica. 

6. Nećete se sjećati kad ste zadnji put gledati film u kinu s vašim partnerom, a kada konačno odete u kino bit ćete razočarani i zabrinuti hoće li vašem djetetu biti dobro s dadiljom i je li živo.

mama beba Možda te zanima... Najveći strahovi mladih majki Roditelji

7. Beba će stalno činiti nešto što će vas potpuno impresionirati, a nakon toga će učiniti nešto potpuno besmisleno što nikako nećete razumjeti.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

8. Vaš mališan će i dalje činiti nevjerojatne stvari, a onda ćete vi učiniti nešto potpuno loše kao roditelj. 

9. Razgovori o izdajanju i spremanju mlijeka postat će vam uobičajeni, i sve će biti u redu dok ne krenete razgovarati sa svojim prijateljima samcima, koji će vam reći da je to najgora stvar za koju su ikad čuli.

10. Odmah nakon toga opisat ćete porođaj jer ćete krivo protumačiti rečenicu iz prošle točke. Pa ćete željeti da vaši prijatelji čuju što je stvarno teško. 

11. Gotovo sve što ste kupili za svoje dijete, osim pelena i krevetića, beskorisno je prvih šest mjeseci u bebinom životu.

Maja Belobrajdić Možda te zanima... Moji planovi vs. stvarnost s malom bebom Roditelji

 

12. Postat ćete pravi znalac za dječje knjige sve dok ne otkrijete koje poruke želite poslati djetetu i koje odgovaraju vašem roditeljskom stilu.

13. Sjećat ćete se dana kada ste redovito vježbali i mislili: "O, ne postoji ništa što se može usporediti s ovim".

14. Nikada neće osjećati takvu sreću kao kada vaša kćer ili sin reagiraju na vas i podari vam osmijeh, sve što je loše i teško u vašem životu tada nestane.

15. Vaši prijatelji, obitelj i kolege stalno će vam davati savjete o roditeljstvu, a vi ćete možda htjeti razgovarati o novim modnim trendovima ili nogometnom prvenstvu.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

16. Prvu godinu zanemarit ćete sve prijateljske odnose, ali svi oni važni odnosi vratit će se u vaš život nakon burne prve godine djetetova života. 

17. Mislit ćete da je normalno da dijete od četiri kilograma odjenete u osam kilograma odjeće kako bi ga zaštitili od hladnoće iako je vani 25ºC te će vas jako početi zabrinjavati klima uređaji.

beba spava na trbuhu Možda te zanima... 14 zastarjelih savjeta koje možete zanemariti Beba

18. Kada je u pitanju vaše dijete, sve će vam postati normalno. Ako vam se slomi toplomjer odjurit ćete u prvu ljekarnu u pidžami i bit će vas baš briga što vas ljudi čudno gledaju. 

19. Počet ćete više ispitivati ljude oko sebe o njihovom zdravstvenom stanju kako bi znali kome možete dopustiti da bude u blizini vašeg djeteta. Postat ćete jako oprezni!

20. Konačno, svaku večer prije odlaska na spavanje poželjet ćete da sreća zbog vašeg djeteta nikad ne prestane jer bez obzira što ne spavate više od tri sata nikada nećete bili sretniji. Sve je čudesno!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.