Roditelji Sretna mama 14. rujna 2015.

Luckaste stvari koje rade umorne mame

majka jastuk umor
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nove mame spavaju po par sati u komadu i nije čudno kad zbog umora rade neobične stvari. Donosimo vam izjave mama koje su otkrile svoje ludosti

Novim majkama nedostaje sna! To je tako. Kad novorođenče dođe kući, prilagođavate se njegovom ritmu, što znači da ćete rijetko 'uloviti' više od par sati sna. Posljedice su umor, teže se koncentrirate na stvari koje radite i dezorijentirani ste. Mame na portalu The Bump  podijelila su svoja iskustva i najluđe stvari koje su napravile kao posljedicu tih prvih mjeseci.

 • "Posegnula sam za mobitelom i stavila ga u usta mog sina, misleći da je bočica." - Celissa K.
 • “Imam blizance i slučajno sam im zamijenila odjeću. Kćer sam obukla u robicu od sina, a sina u robicu od kćeri." - Tiffany K. 
 • “Bacila sam platnenu pelenu, za koju sam mislila da je mokra, u košaru za prljavo rublje. No, pelena je bila pokakana i sve je završilo na zidu. Fuj!" - Jacquelyn P.
 • “Nakon što sam ukrcala starije dijete i bebu u auto kako bi išli u dućan, sjela sam na prednje sjedalo, pogledala prema dolje i shvatila da sam naopako obukla hlače." - Megan M. 
 • “Zvonio je telefon i probala sam se javiti uzimajući baby monitor. Par puta sam to ponovila i nije mi bilo jasno zašto telefon ne radi dok mi suprug nije rekao što radim krivo." - Amanda S.
 • "Zaspala sam dok sam imala priključenu električnu izdajalicu. Nakon 45 minuta, bradavice su izgledale grozno." - Christine S. 
 • "Išla sam oprati zube i na četkicu sam stavila tekući sapun umjesto paste za zube. Na sreću, shvatila sam što sam napravila prije nego sam četkicu stavila u usta." - Courtney J.
 • "Suprug i ja samo odlučili ići na večeru po prvi put s kćeri. Dok sam se pokušavala obući, kći je imala ispad bijesa. Kad smo došli u restoran, primijetila sam čudne poglede i shvatila da sam zaboravila obući potkošulju ispod prozirne košulje. Vidjelo se sve što nije bilo pokriveno grudnjakom. Suprug je rekao da je mislio da je to moj novi stil." -  Kayla D.
 • "Mačka mi je skočila u krilo taman dok sam ulazila u san. Rekla sam: 'Vjerojatno si gladna, vrijeme je da te nahranim' i pokušala sam ju podojiti!" - Jessica S.
 • "Bilo je noći kad bi se probudila i mislila da je kći pored mene. Kasnije sam shvatila da sam ljuljala jastuk, a moja beba je čvrsto spavala u krevetiću." - Angie G. 
 • "Išla sam u policijsku postaju srediti papirologiju nakon posvojenja kćeri. Ušetala sam, stavila bebu u autosjedalici pored mene na pod, popunila papire i otišla. Dok sam hodala prema parkiralištu, shvatila sam da sam zaboravila svoju kćer! Bar je bila na sigurnom mjestu!" - Sharla H.
 • "Jednom sam sa suprugom ostavila sve namirnice koje smo kupili na blagajni. Prodavač nas je našao dok smo stavljali bebu u auto. Jedino što mogu reći je: bar smo se sjetili bebe!" - Megan W.

Sedam savjeta dr. Searsa da vam dijete duže spava

Savjeti za preživljavanje za neispavane mame

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.