Beba Mama poslije poroda 01. travnja 2024.

Stvari koje se nisu vratile u normalu ni 6 mjeseci nakon poroda

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Moja mentalna sposobnost je narušena. Ponekad je smiješno, ponekad je neugodno, ponekad je to bijesno. Ne mogu podnijeti podnijeti gubitak mase mozga do kojeg dolazi s majčinstvom'

Gretchen Bossio je majka troje djece. Njen prelazak u majčinstvo, kako kaže, bio je spor, poput hoda kornjače ili brzine interneta 1995. godine. Svakodnevno napreduje, ali samo jedan krivi korak vrati je tjedne i tjedne unatrag.  "Sjećam se svog starog života dok sam uživala u novom životu s mojom novom malom osobom. Ovo je slatko, iako ponekad frustrirajuće jer se mnoge stvari tek trebaju vratiti u normalu".

Zašto se mame osjećaju usamljeno nakon poroda?

Čak i nakon 6 mjeseci nakon porođaja, kada se čini da su svi zaboravili da sam prije nekoliko tjedana 'gurnula' čovjeka iz svog tijela, moj život je daleko od onoga što je nekad bio, napisala je za Mom.me. Ja nisam jedna od onih mama koje se brzo vrate. Uzimam svoje vrijeme. Djelomično zato što je to ono što moje tijelo treba nakon poroda, a dijelom zato što sam lišena sna, i sve što je izvan najnužnijih potreba izgleda zastrašujuće. Da je moj stil majčinstva imao logotip, svakako bi bio kornjača.

Možda te zanima... 5 laži u koje sam vjerovala kad sam postala mama Beba

Ovo su stvari koje bi željela vratiti u normalu čim prije.

Moje grudi

Ovi strojevi za mlijeko bili su 24/7 na raspolaganju puno mjeseci. Sve se vrti oko tih grudi i djeteta koje ih drži u ravnoteži. Moj grudnjak postoji samo za tu funkciju (sjetite se kada je donje rublje bilo modni dodatak?) 

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Moj mozak

Ovih dana sve zaboravljam. Ili miješam stvari. Moja mentalna sposobnost je narušena. Ponekad je smiješno, ponekad je neugodno, ponekad je to bijesno. Ne mogu podnijeti podnijeti gubitak mase mozga do kojeg dolazi s majčinstvom.

Možda te zanima... Kako trudnoća utječe na mozak i čini te boljom majkom Trudnoća

Moja veličina obuće

Ako je netko veličine 38, imam ormar pun nevjerojatnih cipela za vas! Očigledno, noge su mi narasle u dužini i širini tijekom trećeg tromjesečja i nemaju namjeru vratiti se u normalnu veličinu. Baš šteta.

Zašto ženama u trudnoći rastu stopala?

Moj seksualni život

Gdje su sve mame s lošim libidom? Kažem vam, ti hormoni poslije porođaja nisu šala!

Možda te zanima... Seks nakon poroda: Što trebaš znati? Roditelji

Moja kosa

Ne znam čak ni odakle početi! U početku, moja kosa nakon poroda bila je raskošna, kovrčava, ma divna. Tada je počela ispadati. Sada se ne može odlučiti je li masna ili suha. 

via GIPHY

Moj apetit

Tijekom trudnoće žudjela sam za cimetom. Sada žudim za bilo čim što ima kalorija. Postporođajno vrijeme čini me tako gladnom.

žena vaga kilogrami kilaža Možda te zanima... Kako se riješiti trbuha i kilograma nakupljenih u trudnoći? Beba

Moja karijera

Prije sam živjela za posao. Bio je to moj vrhunac. Sada to jednostavno nije tako. Još uvijek imam strast prema onome što radim, ali to potiče moja obitelj. Djeca sigurno znaju kako povlačiti prioritete, zar ne?

Moje odmaranje

Pišem ovo u 1 sat ujutro, a vi vjerojatno ovo čitate dok dojite u tri sata ujutro (ili neki drugi bezbožni sat), jesam li u pravu?  Spavanje noću je totalna šala. To je više, koliko je drijemaka potrebno u 24 sata za preživljavanje?

30 stvari koje sam preživjela u prvoj godini majčinstva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.