Beba Mama poslije poroda 01. listopada 2018.

'Ovo je babinje': Mame svih oblika i veličina otkrivaju tijela poslije poroda

Foto: Instagram/womenirl
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Briljantan pokret pojavio se nedavno na Instagramu, a radi se o osvježavajućem podsjetniku o tome kako ženska tijela različito reagiraju na porođaj te kako je svako tijelo nevjerojatno i jedinstveno!

Objavljivanje fotografija i priča s oznakom #this_is_postpartum iliti 'Ovo je babinje' pokrenula je blogerica Meghan Boggs koja je izgubila puno kilograma prije nego što je zatrudnjela, ali zatim se mučila prihvatiti kako je trudnoća utjecala na njezino tijelo. Sada mama djevojčice Macy, Meghan objašnjava kako je prihvaćanje vlastitog tijela bilo jako teško u postporođajnim mjesecima. 

Možda te zanima... Život nakon poroda: 'Četvrto tromjesečje zaista postoji!' Beba
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan 🌷 (@meg.boggs) on

"Iako sam vježbala do 36. tjedna trudnoće i hranila se zdravo, svejedno sam dobila gotovo svu svoju staru težinu i vratila se opet na početak. Nisam uopće imala komplikacija tijekom cijele trudnoće, ali osjećala sam se isfrustrirano sa svojim tijelom posebno jer sam se toliko trudila i prije i tijekom trudnoće", piše Meghan.

'Nakon treće bebe, napokon se ne sramim svog tijela'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Women in Real Life (@womenirl) on

Primijetivši da su plus-size mame često izostavljene iz razgovora kako tijela izgledaju nakon poroda, ova mama pokrenula je hashtag pokret kako bi uključila žene različitih tjelesnih figura u ovu postporođajnu temu. 

Možda te zanima... Kako porod mijenja tijelo Beba
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie | Atlanta Blogger (@katiemcrenshaw) on

"Htjela sam da se mame osjećaju manje usamljeno i vide da postoje druge majke s kojima se mogu poistovjetiti. Htjela sam to proširiti na način da se druge žene pridruže i da napokon zavole tijelo u kojem se nalaze", dodaje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by One Love Doula Services (@onelovedoulaservices) on

Njezina ideja ubrzo se proširila kako je i priželjkivala te sada postoji preko 200 fotografija na kojima žene dijele svoje trbuhe, strije i celulit te slave ženska tijela!

Mama otkrila istinu iza 'savršenih' fotki s Instagrama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah | 📍Edmonton, Canada (@honeyandbetts) on

"Istina je da sam se osjećala usamljeno kao plus-size mama nakon poroda, a ubrzo sam shvatila zašto mame poput mene ne razgovaraju otvoreno o ovoj temi na društvenim mrežama. Iako sam znala da će biti kritika, isto tako sam znala da je važno podijeliti priču - i meni i drugim ženama poput mene. I objavljivati fotografije i razgovarati o tome. Jer i ovo je babinje."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POSTPARTUM MOTHERSHAPE (@postpartum) on

Možda te zanima... 30 komičnih istinitih činjenica o četvrtom tromjesečju s bebom Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.