Beba Mama poslije poroda 11. listopada 2017.

'Nakon treće bebe, napokon se ne sramim svog tijela'

Foto: Instagram/raisingyoungloves
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama troje djece zapanjila je i inspirirala druge nakon što je podijelila fotografiju svog tijela samo par sati nakon poroda

Mama troje djece, Elise Raquel, htjela je pokazati kako stvarno postporođajno tijelo izgleda, u svom najranjivijem, nepromijenjenom obliku. Samo par sati nakon što je rodila svoje treće dijete, mama iz Australije htjela je pokazati koliko trudnoća može promijeniti žensko tijelo, čak i kada više nije trudna.
 

 

Let's talk postpartum bodies! I asked @belleverdiglionephotography to take this photo, just hours after giving birth to Willa, in my rawest and most vulnerable state. I was in pain and I was overcome by a flood of emotions. Elated to have welcomed our beautiful girl and so empowered and proud of what my body and I had just done! It's a strange feeling to look down and still see a bump, even though you're holding your baby in your arms, even after doing it three times. It's not easy to go home with a baby and still have to wear maternity clothes. With my first I was adamant I would just "bounce back". Everyone would say "you're young, you'll loose the baby weight in no time!" But you know what, I didn't, I never have in fact. With each baby I've gained a few more kilos and a few more stretch marks. I used to feel the need to cover up in this newborn stage, I didn't want to see my body in this state, so why would anyone else? It's taken me three babies, but I've finally realised this postpartum body isn't something to hide! I am beyond proud for what this body has given and sacralised. I am thankful that my body is able to carry and birth babies naturally. I am NOT ashamed of my (many) new stripes and my postpartum body. And neither should you! Let's celebrate postpartum bodies, in all their glory. The female body is incredible and I am so proud of what mine has done!

A post shared by Formerly eliseraquel (@raisingyoungloves) on

Uz fotografiju je napisala: "Hajmo razgovarati o tijelima poslije poroda! Zamolila sam fotografkinju da snimi ovu fotografiju par sati nakon poroda kad sam bila u najranjivijem i najosjetljivijem stanju. Osjećala sam bol i bila preplavljena emocijama. Ushićena jer sam upravo rodila našu prekrasnu djevojčicu, osnažena i ponosna na ono što smo tijelo i ja upravo napravili!", napisala je mama i dodala kako je čudan osjećaj, čak i kad ste to prošli već tri puta, pogledati dolje i dalje vidjeti trbuščić iako već držite bebu u naručju.

Trbuh nakon poroda Možda te zanima... Dani, tjedni, mjeseci: Kako se trbuh smanjuje nakon poroda? Beba
 

"Nije lako doći doma s bebom i dalje nositi odjeću za trudnice. Sa svojim prvim djetetom, bila sam ustrajna u tome da se brzo oporavim nakon trudnoće. Svi su mi govorili: 'Mlada si, izgubit ćeš kilograme iz trudnoće jako brzo!' No, znate što? Nikad nisam. Trebale su mi tri bebe da napokon shvatim da postporođajno tijelo nije nešto što trebam skrivati! Više sam nego ponosna na ono što mi je ovo tijelo podarilo."

Možda te zanima... Kako porod mijenja tijelo Beba

Elise je istaknula kako je zahvalna na svom tijelu i kako ga se napokon više ne srami, a drugim mamama poručila je da slijede njezin primjer: "Trebamo slaviti postporođajna tijela, u svoj njihovoj slavi. Žensko tijelo je nevjerojatno i iznimno sam ponosna na ono što je moje učinilo!"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.