Beba Dojenje 06. svibnja 2022.

Pogled iznutra: Kako izgledaju majčine grudi pune mlijeka

Foto: Instagram/milkymamallc
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Ovo je pogled na grudi iznutra. Možete jasno vidjeti mliječne kanaliće i žlijezde. Također možete vidjeti zašto je tako važno da beba zahvati cijelu areolu, a ne samo bradavicu'

Ilustracija koja je nedavno objavljena na Instagramu pokazuje kako se majčino mlijeko stvara u ženskom tijelu te kako zapravo izgledaju nevjerojatni mliječni kanalići

Možda te zanima... GRUDI Beba

Ženska tijela su nevjerojatna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milky Mama® Lactation Treats (@milkymamallc) on

"Naša tijela su nevjerojatna", napisala je udruga savjetnica za dojenje Milky Mama na Instagramu. "Ovo je pogled na grudi iznutra. Možete jasno vidjeti mliječne kanaliće i žlijezde. Također možete vidjeti zašto je tako važno da beba zahvati cijelu areolu, a ne samo bradavicu."

Nevjerojatan dokaz iscjeljujućih moći majčinog mlijeka

Anatomija dojke

anatomija dojke | Author: Planetopija Foto: Planetopija Na vrhu dojke je bradavica, izbočena tvorba promjera i visine oko centimetar, kroz koju izlaze izvodni kanali mliječne žlijezde. Oko bradavice je kružno pigmentirano područje, a samu dojku oblikuje žljezdano tkivo mliječne žlijezde uloženo u vezivnu stromu i obloženo masnim tkivom.

Tkivo dojke pruža se duboko u pazuh, do dijela koji se naziva Spenceov rep. Limfni čvorovi koji dreniraju tkivo dojki također se nalaze u pazuhu. Kad žena rodi i mlijeko joj počne dotjecati, može upadljivo nateći ispod pazuha jer se tkivo dojke puni mlijekom u tom području. 

Preuzeto iz knjige 'Žensko tijelo, ženska mudrost' poznate američke stručnjakinje za žensko zdravlje, ginekologinje dr. Christiane Northrup, u izdanju Planetopije.

kap majčinog mlijeka Možda te zanima... Živo tekuće zlato: Snimka majčinog mlijeka fascinirala milijune gledatelja Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.