Beba Dojenje 05. kolovoza 2018.

Idealna tekućina za ljeto: voda, čaj ili majčino mlijeko

dojenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na godišnjem odmoru najpraktičnije je dojenje, a dojiljama i starijoj djeci potrebno je puno svježeg voća i povrća, laganih juha i tekućine

Ljeti je osobito važno djeci davati dovoljno tekućine, no na ljetovanju provjerite je li u kraju gdje boravite voda iz slavine zdravstveno ispravna. Za bebe ćete do 6. mjeseca života svakako prokuhati i ohladiti vodu prije nego što je date bebi. Možete koristiti i specijalne vode za bebe ili flaširane vode iz dućana, naravno bez mjehurića. I za veću djecu je bolje uzimati kupovnu vodu, nego neprovjerenu vodu iz slavine. Nemojte im davati puno voćnih sokova, oni su slatki i od njih djeca samo još više žeđaju, dakle, neka to bude obična voda ili manje zaslađeni čajevi.

mama beba hrana Možda te zanima... Jelovnik za dojilje Beba

Najpraktičnije je dojenje

Dojenje je na moru ne samo zdravo nego i jako praktično. Ne morate brinuti oko pripremanja hrane, a beba dobiva dovoljno tekućine. Ako imate dojenče preporuka je svakako dojenje i to nikako nemojte planirati prestati tijekom boravka na godišnjem odmoru. Ne samo da je to zdravije, nego ste i izvan svog uobičajenog mjesta boravka te možda nećete imati mogućnosti adekvatnog pripravljanja hrane, ili se beba neće odmah moći priviknuti na kašice. Odgodite to do povratka u mjesto prebivališta. Kada dojite onda ste najsigurniji da će beba dobiti sve što treba pa ako baš ne počne s nadohranom sa šest nego sa sedam mjeseci, nije nikakav problem.

Lagana prehrana

Prehrana tijekom ljeta bi trebala biti laganija, ne samo za djecu nego i za mame koje doje. Velike su vrućine i svima nam treba više svježeg voća i povrća, puno napitaka, laganih juhica i slično. Zbog većih temperatura hrana se brže kvari pa namirnice treba pripravljati svježe, a ne kupovati fast food iz uličnih dućana, osobito za djecu. 

Možda te zanima... Može li obična voda biti opasna za bebe mlađe od šest mjeseci? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.