Beba Dojenje 06. lipnja 2016.

Je li moje mlijeko dovoljno kvalitetno?

dojenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dojilji je propisana stroga dijeta zbog problema sa žuči

Može li se stvarati mlijeko kod dojilja i može li biti dovoljno kvalitetno ako joj je propisana stroga dijeta zbog problema sa žuči?

Nažalost niste mi naveli točno što podrazumijeva stroga žučna dijeta i je li vam propisana dijeta samo s ugljikohidratima bez bjelančevina (meso i riba) i naravno masti ili ona koja ograničava unos masti, celulozastog voća i povrća te jaja.

U oba slučaja najvjerojatnije je vaše mlijeko potpuno i vaše dijete će dobiti sve hranjive tvari te ako dijete dobro napreduje, što provjeravate na redovnim mjesečnim pregledima kod pedijatra, nemate brige. No ako ste na zaista strogoj ugljikohidratnoj dijeti tada s vremenom vama može nedostajati važnih hranjivih tvari. Tako da morate pratiti sebe i provjerite koje nadomjestke prehrani smijete koristiti za vrijeme dojenja ili najbolje pričekati da prestanete dojiti i tada nadoknaditi ono što vam nedostaje putem hrane koja vam je dozvoljena i nadomjestaka i dodataka prehrani.

Treba li dojilja uzimati dodatke prehrani?

dojenje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vaše dijete će najvjerojatnije dobiti sve potrebne hranjive tvari, ali na uštrb vas stoga to nadoknadite čim bude prilike. Ako vam je propisana ova dijeta u kojoj smijete konzumirati bistre juhe, piletinu i teletinu pirjanu ili kuhanu, ribu, mlijeko i mliječne proizvode uz malo masnoće, voće i povrće kuhano i oguljeno, savijače i nabujke te kompote tada je to zapravo odlična dijeta za jednu dojilju čak je prednost što ovom vrlo laganom prehranom ne morate brinuti za dječje grčeve ako je dijete mlađe od tri mjeseca, a niti o nekim vrstama preosjetljivosti kože. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.