Beba 05. ožujka 2024.

Beba je preplakala gotovo 30-satni let – i to je opet pokrenulo raspravu o bebama u avionu

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Imamo razumijevanja za bebe. Imamo razumijevanja za roditelje. Imamo razumijevanja i za one koji nemaju djecu. I zapravo ne znamo tko je u ovom videu više patio…

Bebe u zrakoplovima. Hoćemo li ikada prestati raspravljati o tome je li bebama mjesto u zrakoplovima? I gdje ćemo postaviti granice? Budimo iskreni – nitko ne voli čuti da beba plače. Ne vole to čak ni roditelji, jer ih to muči i žele pomoći bebi, brinući što to muči bebu. No, bebe plaču i to je činjenica protiv koje ne možemo. One plaču bilo gdje, bilo kada, ne poznaju bonton niti se mogu prilagoditi. Pa kako plaču na zemlji, plaču i u zraku – na primjer, u zrakoplovu.

Možda te zanima... Muškarac pobjesnio u avionu ljutit jer je beba plakala, a TikTok snimka obišla svijet Beba

S druge strane, možeš i ne imati djecu, ali ako postojiš na ovom svijetu i okružen si ljudima, činjenica je da ponekad moraš pretrpjeti neke neugodne situacije koje ti idu na živce. No, ne čine ti nikakvu štetu. Kao što je dječji plač i slušanje istog.

TikToker Henry Beasley, koji na ovoj platformi objavljuje kao @balubrigada, podijelio je video svog leta s Novog Zelanda u Njemačku. U videu koji se na nekoliko dijelova prekida, pa ponovno nastavlja vidimo samo Henryjevo lice i trzanje okom, a čujemo - bebu kako gotovo neprestano vrišti. Preko videa je napisao: „Ocijenite moj 29-satni let do Berlina.“

U različitim dijelovima videa bio je i šaljiv, pa je popratio različite dijelove bebine „izvedbe“: „ovdje je lijepo, dugo, 100 posto“, „zvjezdana izvedba“ i „nevjerojatna izdržljivost“ i slično.

30 sati je puno, ali...

Naravno, suosjećamo s ovim čovjekom, gotovo 30 sati je stvarno, ali stvarno puno. Suosjećamo i s ostalima na tom letu. Ali suosjećamo i s roditeljima, jer možemo zamisliti kako im je. Slušati bebin plač 29 sati (bez obzira na to imate li djecu ili ne) uistinu je teško izdrživo. Pretpostavljamo da su roditelji dali sve od sebe da smire bebu i da su bili potpuno van sebe zbog svega – plača, nemoći, a sigurno su se morali nositi i s prijekornim pogledima, a možda i više od tog.

@balubrigada

Hey babe, how was your flight?

♬ original sound - Balu Brigada

Sve nam je jasno, kao što nam je jasno da vrlo vjerojatno Henry, koji je objavio video, ima puno jednako mladih pratitelja, pa ćemo se potruditi kroz tu prizmu pročitati komentare koje su pratitelji ostavljali. No, upozoravamo, neki su nepromišljeni, neki stvarno ružni, a neki jednostavno odvratni.

„Zar ne možete to jednostavno baciti kroz prozor“, glasio je jedan od roditeljima teško shvatljivih komentara.

Naravno, u komentarima se ponovno pokrenula stara rasprava o tome zašto ne postoje letovi bez djece, odnosno zašto nisu pravilo.

„Iskreno, trebali bi postojati letovi na kojima nema djece i letovi za djecu,“ napisao je jedan komentator. Drugi je dodao: „Platio bih DODATNO za letove bez djece.“

Letovi bez djece su skuplji

Inače, razlog zašto nema letova bez djece, odnosno zašto oni nisu uobičajeni, je, kažu stručnjaci, upravo taj što većina ljudi zapravo ne bi dodatno platila za to. Postoji opcija prvog razreda, pa opet mnogi teško izdvoje novac za to. Ima li uopće više smisla voditi ovu raspravu? Bebe plaču, jer su bebe. Može li im se zabraniti letenje općenito? Ne može.

Je li ugodno biti beba koja plače satima? Nije. Je li ugodno biti roditelj bebe koja plače satima? O, ne, nije. Je li ugodno naći se u blizini bebe koja plače satima? Nije, znamo. No, svi navedeni u ovim rečenicama moraju se na neki način prilagoditi. S tim da beba nije još svjesna tog…

Možda te zanima... Kaley Cuoco otkrila da je gotovo „zadavila“ ženu tijekom prvog leta sa 9-mjesečnom kćeri Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.