Školarci 12. svibnja 2023.

Tata ostavio djecu u ekonomskom, a on i mama letjeli u prvom razredu – što kažeš na to?

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nekad se trudimo djeci priuštiti nešto što samo zato što je i nama to nešto za čim čeznemo. No na kraju se nekad i razočaramo jer djeci to i nije tako privlačno kao nama. Pa zašto onda nekad ne bismo uštedjeli novac?

Let avionom nije nešto što si svatko može priuštiti, a kamoli let avionom u prvom razredu sa svim privilegijama koje uz to idu. Malo bolje jelo, dodatno piće, širi i udobniji stolac… Sve su to, zapravo, pogodnosti koje nama znače puno (nekima, istina, ne svima), a djeca su prema ovim pogodnostima zapravo – ravnodušna. Pa nije li onda plaćanje karte za prvi razred djeci drugim riječima – bacanje novca?

Mi ćemo se složiti da je odgovor da, je, to je bacanje novca. A tako je mislio i jedan tata, Samuela Leeds, pa je svojoj djeci za njihovo zajedničko putovanje kupio kartu za ekonomski razred. No, da, samo djeci. Sebi je kupio kartu za prvo razred, pozdravio djecu i ostavio ih u ekonomskom, dok je on let proveo sa svojom suprugom i poslovnim partnerom, a i svim onim pogodnostima, u – prvom razredu. A kad je to objavio na svom TikTok profilu, nisu svi baš razumjeli i prihvatili ovakvu podjelu.

No, kako ne bi odmah razljutio sve pratitelje, bogati investitor je uz snimku na kojoj pozdravlja djecu i odlazi do supruge u prvi razred napisao: „Ne brinite se, bili su s dadiljom.“ U videu je, uz to, rekao: „Bogati, nemojte razmaziti svoju djecu. Ja idem do poslovnog razreda jer sam to ja zaradio… Slažete se ili ne?“

@samuel_leeds Don’t worry, they were sat with their nanny ❤️ dint spoil your children #samuelleeds #richpeopleproblems #spoiledchild ♬ original sound - Samuel Leeds

Pratitelji ispod objave bili su vrlo podjednako podijeljeni. Dok neki smatraju kako je on taj novac teško zaradio, a ne oni, te kako je to za njih nešto iz čega će učiti kasnije, drugi su smatrali kako nije u redu što to vrijeme nije proveo sa svojom djecom. „Jasno mi je da to može biti lekcija, ali nema šanse da bih se odvojila od svojih cura,“ rekla je jedna pratiteljica.

Jedan je pratitelj, složivši se s Leedsom, izjavio kako to ne bi napravio da djecu nauči važnu lekciju. „Napravio bih to za miran put!“

Kad su mediji kasnije pitali Leedsa za mišljenje, ponovio je kako jednostavno ne želi razmaziti djecu. „U redu je uživati u luksuzu, ako znaš odakle taj luksuz dolazi. Ja svojoj djeci kažem 'Ova naša kuća? Tata je to kupio jer je puno i marljivo radio'. Djeca ne mogu odrasti misleći da je normalno voziti se u prvom razredu, da je normalno živjeti u luksuznim vilama – ne, nije normalno,“ rekao je Leeds za Today.

Moramo priznati da se zapravo slažemo s njim...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.