Vrtić 30. kolovoza 2023.

Jedna zrakoplovna kompanija odsad na letovima nudi zonu bez djece

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sigurni smo da će se mnogima ideja svidjeti, dok će oni drugi biti zgroženi. No, ako malo bolje razmislimo, nije to uopće tako loša ideja…

Još je svima svježe sjećanje na priču koja je obišla svijet o muškarcu koji je načisto pobjesnio u avionu zbog djeteta koje je plakalo. Muškarac je postao potpuni hit na TikToku i puno, puno šire, dospio u sve medije, a u cijelu priču je bila uključena i policija. I sve to zbog bebe. Ili zbog muškarca?

Muškarac pobjesnio u avionu ljutit jer je beba plakala

No, kako god bilo, činjenica je da je muškarcu smetao bebin plač, a da je beba s mamom imala svako pravo biti na tom letu. E, pa sad je jedna zrakoplovna kompanija odlučila spriječiti ovakve situacije. Tursko-danska aviokompanija Coredon Airlines odlučila je na svojim letovima nuditi „adult only“ zonu sjedala, odnosno zonu u kojoj neće biti djece. Da, znamo, ako imaš dijete, dođe ti da nikad ne letiš tom kompanijom, ali ako malo razmisliš – što je loše u tom?

Za početak će ovu mogućnost nuditi na samo jednom letu, ali nije isključeno da se ova usluga proširi. Na tom će letu biti 102 sjedala koja će biti rezervirana za zonu bez djece, a bit će smještena na prednjem dijelu aviona i bit će odvojena od ostatka aviona pregradama i zavjesama.

Iz kompanije su rekli da uvijek osluškuju potrebe svojih putnika, te im izlaze ususret. No, naglasili su da bi ova promjena mogla biti pozitivna i što se roditelja tiče, odnosno da bi i roditelji mogli biti zadovoljni zbog ovakve opcije.

Iako se na prvu čini nemoguće, ali ako pogledamo to s druge strane, možda su ipak u pravu. Naime, ako u avionu postoji opcija odabrati sjedalo u zoni bez djece, to bi moglo olakšati putovanje mnogim roditeljima koji često brinu hoće li baš njihovo dijete biti preglasno ili previše nemirno na letu. Ovako mogu opušteno putovati ne brinući stvara li njihovo dijete previše buke.

I druge kompanije imaju neka pravila u vezi godina, pa tako AirAsia ima pravilo prema kojem osobe mlađe od 12 godina ne mogu sjediti u prvih sedam redova ekonomske klase.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i druge kompanije usvojiti slična pravila i adult only zone.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.