Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 19. srpnja 2018.

Majčino upozorenje: Djevojčica zapela u pokrenutoj perilici rublja

Foto: Facebook/Lindsey McIver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što je njezina trogodišnja djevojčica u igri s bratom ostala zatvorena u pokrenutoj perilici rublja, mama troje djece podijelila je priču kako bi upozorila druge roditelje da nauče iz njezine pogreške

Mama troje djece, Lindsey McIver, nedavno je sa svojim suprugom kupila novu perilicu rublja nakon što se njihova stara perilica pokvarila, ali uzbuđenje zbog novog modela nije dugo trajalo s obzirom na nesreću koja se dogodila sljedeće jutro

Naime, nakon što su postavili perilicu i prije nego su je uopće koristili, njihova trogodišnja kćer Kloe zapela je unutar perilice... koju je njezin brat očito pokrenuo.

dijete opasnosti mašina Možda te zanima... 15 opasnih stvari za djecu koje svi imamo u kući Vrtić

To jutro bračni par probudio je nepovezan plač njihovog četverogodišnjeg sina i trebalo im je neko vrijeme prije nego što su shvatili da im dječak pokušava reći da je njegova sestra zapela u novoj perilici rublja.

Srećom, djevojčica je dobro, ali njezina mama nije htjela da ovaj nesretan događaj prođe bez upozorenja drugima. Zbog toga je objavila fotografiju perilice i podijelila njihovu priču te opasnosti koje dolaze uz takav tip perilica - čak i onda kada upozorite znatiželjne mališane da ne diraju perilicu. 

"Do trenutka kada smo stigli do podruma, moja trogodišnja kćer Kloe bila je zatvorena unutar hermetičke perilice rublja. Perilica se kotrljala i punila vodom. Ona je vikala, ali nismo je mogli čuti. Odmah smo zaustavili perilicu, otključali vratašca i izvadili je van. Osim nekoliko modrica na glavi i mokre odjeće - bila je dobro", napisala je mama uz fotografiju. 

Padovi, gušenje, utapanje... Najčešće opasnosti za djecu i kako ih spriječiti

Igra dvoje znatiželjne djece

Nasreću, za ovu obitelj, sve je dobro završilo jer su na vrijeme zaustavili perilicu i iznijeli djevojčicu van. Međutim, ova mama govori kako se osjeća krivom zbog tog incidenta, ali izabrala je biti otvorena i iskrena kako bi upozorila druge roditelje da nauče iz njezine pogreške i da znaju da postoje stvari koje mogu poduzeti kako bi spriječili slične situacije.

Možda te zanima... Dijete opeklo oči na predmetu koji koriste mnoga kućanstva Vrtić

"Objavljujem ovo upozorenje jer iskreno mogu reći kako nismo na početku shvatili opasnost ove perilice. Iznova smo iznenađeni novim i inovativnim idejama koje djeca pokušavaju izvesti, a ovo je definitivno bila potpuno nova ideja. Snimila sam ovu fotografiju nakon što smo na vrata perilice postavili zaštitu za djecu", napisala je Lindsey i dodala kako su za ovakav razvoj događaja očito bila potrebno dvoje znatiželjne djece iako ih je oboje upozorila na novu perilicu s obzirom da su prije toga imali perilicu s gornjim punjenjem pa djeca nisu ni mogla do nje. "Želim upozoriti sve one koji imaju ovakav tip perilice i malu djecu, ili čak unuke koji dolaze u posjet - da uvijek zatvaraju vratašca sa zaštitom za djecu!"

Možda te zanima... Video upozorenja: Čak 34 posto djece u Hrvatskoj strada kod kuće Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci