Beba Zdravlje i njega bebe 19. srpnja 2016.

Obožavatelj upozorio Jamieja Olivera na opasnost koja se krije u dječjoj sobi

Jamie Oliver
Foto: Vivienne Vincent/IPA/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što je slavni chef objavio fotografiju trudne supruge Jools u dječjoj sobi, obožavatelj je ukazao na opasnost koja se nalazi u dječjem krevetiću

Slavni TV chef Jamie Oliver očekuje peto dijete sa suprugom Jools. Objavili su fotografiju divne novouređene dječje sobe, uz riječi: "Nervozan, ali jako uzbuđen", koja je skupila više od 93 tisuća lajkova. Međutim, jedan obožavatelj upozorio je na opasnost koja se krije u dječjem krevetiću. "Prekrasno... ali... Maknite obloge zbog sigurnosti vašeg djeteta", napisao je Hairy Maclairy.

Bitno je naglasiti da su već mnoga istraživanja pokazala da su obloge za krevetiće opasne za djecu. Istraživanje provedeno na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Washingtonu pokazalo je da je između 1985. i 2012. godine, u Americi bilo 48 dojenačkih smrti povezanih s oblozima za dječje krevetiće. Uz to, oblozi za krevetić gotovo su prouzročili gušenje ili davljenje 146 beba.

Obloge za dječje krevetiće ubijaju djecu

Iako ne postoje zakonski propisi koji reguliraju upotrebu obloga za krevetiće, postoje standardi koje proizvođači mogu slijediti. Američka pedijatrijska akademija savjetuje roditelja da ne koriste obloge za krevetiće i pedijatri se općenito izjašnjavaju protiv njih.

Važno: Kako spriječiti smrt u kolijevci?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.