Beba Zdravlje i njega bebe 30. lipnja 2016.

Mama punila bazenčić sinu i zadala mu opekline drugog stupnja

fb
Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama je pokušala ohladiti svog pregrijanog devetomjesečnog sina tako da mu napuni bazenčić. Tragičnom greškom, nanijela mu je opekline drugog stupnja na 30 posto njegovog malog tijela

Devetomjesečni dječak iz Phoenixa zadobio je opekline drugog stupnja na 30 posto tijela nakon što je njegova majka Dominique Woodger otvorila slavinu na vrtnom crijevu kako bi mu napunila mali bazenčić. Majka je rekla da nije znala kako je voda vruća. Sin je sjedio pored nje i pogodio ga je kipući mlaz vode.

"Mislila sam da plače jer je ljut. Ne voli kad ga se poprska u lice. Nisam mislila da mu znala da mu koža 'gori'", rekla je za KNXV. Onda mu je vidjela kožu koja se ljuštila i imao je plikove po cijeloj desnoj strani tijela

Taj dan najviša temperatura u Arizoni bila je 42 stupnjeva Celzijusa. Kad je temperatura 46, sunce može zagrijati vodu u crijevi do čak 65 stupnjeva. Navodno je potrebna samo jedna sekunda kako bi toliko topla voda uzrokovala opekline trećeg stupnja!  

Mama je rekla kako će njen sinčić biti u redu i želi upozoriti druge roditelji na ovu opasnost. "Samo budite oprezni. Taknite vodu i crijevo prije nego dopustite svojoj djeci da im priđu." 

'Opeklina oštećuje tkivo i ispušta agresivne supstance'

Kod opekline treba odmah, bez odlaganja, opečeni dio tijela staviti pod hladnu vodu i držati tako 20 do 30 minuta, savjetuje pedijatar Milivoj Jovančević objašnjavajući da opeklina oštećuje tkivo i iz tog oštećenog tkiva se otpuštaju kemijske supstance koje su vrlo agresivne i oštećuju i tkivo koje nije stradalo zbog opekline. "Kad hladimo taj dio tijela, krvne žile se stisnu i ta, potencijalno škodljiva kemija, ne može tako daleko doprijeti."

Pogledajte cijeli video 'Prva pomoć kada se dijete opeče'

The child's mother, Dominique Woodger, said she was filling up a kiddie pool and accidentally sprayed the boy when she turned on the hose.

Posted by FOX10 News on Thursday, 9 June 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.