Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 31. svibnja 2016.

Nakon tragične smrti kćeri, mama upozorava na predmet koji svi imaju u kući

Zoe Dee Hart
Foto: Facebook/Zoe Dee Hart
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zoe Hart, vesela 20-mjesečna djevojčica, stavljena je u krevetić na poslijepodnevno spavanje. Kad su roditelji nakon 10 minuta ušli u sobu provjeriti je li zaspala, Zoe je bila mrtva. Ugušila se predmetom koji svi imaju u kućanstvu

Zoe Hart tragično je preminula 2002. godine kad je imala samo 20 mjeseci. Igrala se u krevetiću, gledala u ogledalo i skakala gore-dolje. "Zabavljala se. Vratila sam je natrag u krevet", ispričala je mama Dee Hart iz Australije za Kidspot prisjećajući se dana koji nikad neće zaboraviti. 

Deset minuta kasnije, tata Stephen išao je provjeriti je li mala Zoe zaspala. Šokantno otkriće zauvijek im je promijenilo živote. "Podignula se kako bi pogledala kroz prozor, skliznula s malog stolića koji je bio pored i glava joj zapela između užeta od roleta. Visjela je na njemu."

'Morali smo gledati naše dijete kako umire'

"Sve kuglice bile su fiksirane u njenom malom vratu. Moj muž nije ih mogao strgati jer su bile prejake pa smo morali odmotati Zoe. Odmah smo nazvali hitnu i počeli oživljavanje. Bilo je grozno. Morali smo gledati naše dijete kako umire ispred nas i nismo mogli učiniti ništa", ispričala je Dee koja je tad bila 14 tjedana trudna sa sinom Michaelom.

Mama aktivno želi podići svijest o opasnostima

Danas Dee i Stephen imaju troje djece. Uz sina Michaela, imaju i blizanke Zaru i Adele. Od strašne tragedije, mama Dee želi podići svijest o opasnostima roleta. Ima i Facebook stranicu - Zoe Dee Hart, Awareness of a silent killer

"Roditelji moraju postati svjesni opasnosti užeta od roleta. Moramo pokušati spasiti što više života. Ono što se dogodilo, zadnja je stvar koju sam očekivala - zato nemojte misliti da se nešto tako ne može dogoditi i vama", upozorava mama. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.