Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 26. travnja 2018.

Ivani Marić zdravlje njenih djevojčica je na prvom mjestu

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dolaskom proljeća sunčeve zrake postaju sve jače, stoga je važno očima pružiti UV zaštitu, a pjevačica Ivana Marić uz redovne preglede, brine i o zdravlju i zaštiti očiju svojih djevojčica Vite i Vere

Svakom roditelju zdravlje djeteta na prvom je mjestu. Čitav život brinemo o njemu, a briga mora početi od samog rođenja. Tijekom prvih godina potrebno je obaviti razne preglede,  a nezaobilazna stavka je i pregled vida. Djeca ne moraju čekati da napune par godina prije nego prvi put posjete specijalista.

Mnogi roditelji ne znaju da se posjet doktoru može dogovoriti prije nego što dijete progovori. Razvijeni su razni testovi da pregledi male djece budu točni i da svi njegovi aspekti budu provjereni. Izuzev prvih očnih pregleda, nužno je provjeriti može li se djetetu omogućiti normalno funkcioniranje u školi i svakodnevnom životu, stoga je predškolskoj djeci potrebno vrlo detaljno pregledati vid na sistematskom pregledu. Uz provjeru za moguću dalekovidnost, kratkovidnost ili daltonizam, nužno je posvetiti brigu i koordinaciji očnih pokreta, mogućnost fokusiranja pri gledanju na blizinu, binokularnosti i škiljavosti.

Ivani Marić zdravlje njenih djevojčica je na prvom mjestu. Poznata pjevačica uz redovne preglede, brine i o zdravlju i zaštiti očiju Vite i Vere. Osmogodišnja Vita prije polaska u školu obavila je sve potrebne preglede, a zdrav vid dodatno štiti od UV zračenja. Isto tako, vid je potrebno zaštiti i pri korištenju računala ili gledanja televizije, a pošto je moderan svijet mališane naviknuo na konstantno prisustvo ekrana, potrebno je oči zaštiti i od toga.  Uz pomoć Ki ET LA naočala Viti je osigurana sva potrebna zaštita. Neprestano gledanje u ekrane postiže naprezanje oka te se kod djece često javlja kratkovidnost. Kombinacija pariškog chica i funkcionalnosti pruža simpatične okvire, ali i rješenje problema – oči su zaštićene dok Vita koristi računalo, tablet ili gleda omiljeni film.

 | Author: promo Foto: promo

Ivana pri izlasku u šetnju, sunčanim naočalama štiti i svoju dvomjesečnu mezimicu Veru. Sunčane naočale koje su raspoložive za djecu od rođenja do dvanaest godina, dolaze u različitim modelima i raznolikim nijansama boja. Upravo zato, kako bi zaštita bila potpuna, mama svojim curicama Viti i Veri sunčane naočale pričvršćuje za zaštitni šeširić, kako bi mogle dobiti najbolju moguću zaštitu od sunca, a pri igri, druženju i šetnji prirodom mogu u potpunosti neometano uživati. 

Tijekom godina djevojčice će moći birati modele prilagođene njihovoj dobi, a ukoliko će biti potrebno moći će dodati i dioptrijska stakla na svoj omiljeni okvir. Prevencija i oprez nužni su za svaku dob, a uvijek je bolje spriječiti nego liječiti. Pažnja i briga roditelja uvelike može pomoći da dijete odraste bez zdravstvenih problema. Poteškoće s vidom mogu prouzročiti nesigurnost i na posljetku odustajanje od određenih aktivnosti, stoga je važno posvetiti se zaštiti, zdravlja vida od malih nogu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.