Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 08. travnja 2019.

Djeca se u ovoj bolnici na operaciju odvoze u autićima

Foto: Facebook/Dental Medical Center
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Kada djeca saznaju da mogu ići u operacijsku dvoranu vozeći se u malom automobilu, u većini slučajeva njihovi strahovi nestanu. Osim toga, kad roditelji vide svoju djecu kako se opuštaju, odmah je i njima lakše'

Odlazak u bolnicu i na operaciju je stresan za odrasle, a pogotovo za klince - stresno i zastrašujuće jer ne znaju točno što će ih čeka i što će se dogoditi. Odjednom su okruženi nepoznatim ljudima u kutama

Benjamin Lloyd art collection Možda te zanima... Tetovaže koje vraćaju osmijeh na lica djece u bolnici Školarci

Medicinski centar u Modestu, u Kaliforniji, smislio je kreativan način da pomogne i olakša djeci odlazak na operaciju. Svojim malim pacijentima omogućuju da se na operaciju dovezu u maloj ružičastoj Volkswagen Bubi ili crnom Mercedesu.

Bolnica je na svom Instagramu objavila tu priču. 

"Pogledajte to! Liječnički medicinski centar napravio je još jedan dodatak našem pedijatrijskom kirurškom programu. Prošle godine predstavili smo naš mali crni Mercedes. Sada imamo ružičastu Volkswagen Beetle! Ova slatka vozila odvoze naše najmlađe pacijente u operacijsku dvoranu. Cilj je smanjiti tjeskobu i stres, i učiniti iskustvo manje zastrašujućim. Bolje je imati više opcija, zar ne? "

Crni Mercedes je bolnica uvela prošle godine i pokazala se tako uspješnom da su jedan zaposlenik i njegova obitelj odlučili donirati ružičastu Bubu.

Kako pripremiti dijete za boravak u bolnici?

Bolnica je objavila video jednog od svojih malih pacijenata koje se vozi na operaciju. "S malim putnikom na vožnji, Caroline uzima našu novu ružičastu Buba! Liječnički medicinski centar sada ima dva mala automobila dostupna našim mladim kirurškim pacijentima za odlazak na operaciju". 

Policajci u bolnici Možda te zanima... Superheroji se spustili sa zgrade i razveselili djecu u bolnici Vrtić

"Ove slatke vožnje odvode naše najmlađe pacijente u operacijsku dvoranu", rekla je bolnica. "Cilj je smanjiti tjeskobu i stres i učiniti iskustvo manje zastrašujućim za sve uključene."

“Kada djeca saznaju da mogu ići u operacijsku dvoranu vozeći se u malom automobilu, u većini slučajeva njihovi strahovi nestanu. Osim toga, kad roditelji vide svoju djecu kako se opuštaju, odmah je i njima lakše".

Podmornica u Klaićevoj bolnici oduševljava bolesne mališane

Nedavno je i Klinika za dječje bolesti u Zagrebu, poznata kao Klaićeva na zanimljiv način odlučila olakšati pretrage mališanima. Uz pomoć maštovitih volontera magnetnu rezonancu pretvorili su u podmornicu u koju djeca ulaze s osmijehom na licu. Uz pomoć agencije Izone, dugogodišnjim prijateljima Klaićeve bolnice, pretvorili su dječji strah u radost i veselje.

Naime, klasičan i pomalo sumoran sivo-bijeli uređaj za magnetsku rezonancu poprimio je izgled žute podmornice, a zidovi su obojeni u plavo i na njima su nacrtane ribice, morske zvijezde, dupin, rakovi i brojni drugi stanovnici podmorja.

Tete pričalice, bolnica Srebrnjak Možda te zanima... 'Djeci u bolnici čitamo priče za laku noć' Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.