19. veljače 2015.

Pametni medvjedići Teddy the Guardian u dječjim bolnicama

Blitz cinestar Teddy
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji Blitz-CineStara i Blitz film i video distribucije, 'Svi za medu', 10 hrvatskih bolnica i dvije bo­sansko-hercegovačke dobit će pametne medvjediće Teddy the Guardian mladih domaćih inovatorica te nužno potrebnu opremu

Zahvaljujući tvrtkama Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija te posjetiteljima najvećeg kinolanca u regiji, 10 hrvatskih bolnica i dvije bo­sansko-hercegovačke napokon će dobiti pametne medvjediće TEDDY THE GUARDIAN mladih domaćih inovatorica Josipe Majić i Ane Burice te nužno potrebnu opremu: pregledni ležaj, oksimetar, digitalne tlakomjere, balone za reanimaciju, ovlaživače zraka, babyhaler komplet, male stolove i stolice, televizore, inhalatore, kadu za pranje bolesnika, digitalne vage za djecu, fotozaštitne maske za oči, PC i pisač za holter uređaj/EKG, uljne radijatore i naslonjače na razvlačenje.  

Zajedničkom akcijom ove dvije tvrtke pod nazivom SVI ZA MEDU, koja je trajala od 18. prosinca 2014. do 31. siječnja 2015., prikupljeno je 141 886 kn i 1927 KM, dok je vrijednost poklona partnera akcije, tvrtki Pod­ravka, SimBex, Hrvatski telekom d.d., Tehnomarket i Eksa grupa, preko 100 000 kn. Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija bolnica­ma će pokloniti i uljepšavanje zidova veselim tapetama s likovima iz crtića, DVD playere te po 25 animiranih i dječjih filmova.    

Blitz cinestar Teddy | Author: Promo Foto: Promo

Prisjetimo se, tijekom trajanja akcije od svakog prodanog menija MEDO ZA MEDU odvajalo se 5 kuna/ 1 KM, a od svake prodane ulaznice za film Me­dvjedić Paddington po 1 kuna/ 25 feninga kako bi TEDDY THE GUARDIAN olakšao i uljepšao bolesničke dane djeci koja se liječe u sljedećim bolnica­ma:

 

 

ZAGREB: Dječja bolnica Srebrnjak
VARAŽDIN: Opća bolnica Varaždin
OSIJEK: Klinički bolnički centar Osijek
SLAVONSKI BROD: Opća bolnica "Josip Benčević" - Odjel za dječje bolesti
VUKOVAR: Opća bolnica Vukovar - Odjel za pedijatriju
RIJEKA: Dječja bolinica Kantrida
ZADAR: Opća bolnica Zadar- Odjel pedijatrije
ŠIBENIK: Opća bolnica Šibenik– Odjel pedijatrije
SPLIT: Klinička bolnica Split, Klinika za dječje bolesti
DUBROVNIK: Opća bolnica Dubrovnik - Odjel pedijatrije
MOSTAR: Sveučilišna klinička bolnica Mostar-Odjel za dječje bolesti
BIHAĆ: Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić.

Nesebičnom podrškom posjetitelja CineStara u 10 hrvatskih i 2 bo­sansko-hercegovačka grada prikupljeno je više novca nego što je bilo potrebno za 12 Teddyja, stoga će višak sredstava biti utrošen sukladno pot­rebama bolnica, a prema napucima koje su organizatori akcije dobili direk­tno od samih zdravstvenih ustanova.

Blitz cinestar Teddy | Author: Promo Foto: Promo

Teddy the Guardian plišana je igračka s ugrađenim medicinskim senzori­ma kojima je zadatak kroz igru s djetetom pratiti parametre kao što su tje­lesna temperatura, broj otkucaja srca djeteta i zasićenost krvi kisikom te obrađene vrijednosti u realnom vremenu poslati na mobilnu aplikaciju gdje se generirani parametri na specifičan način vizualiziraju i pohranjuju te for­miraju jasnu i razumljivu sliku općeg zdravstvenog stanja djeteta. Na ovaj način djeca ne prolaze stresne preglede te im je uz pametnog medu bora­vak u bolnici ugodniji i zabavniji. Teddy the Guardian već se koristi u brojnim bolnicama u Velikoj Britaniji i SAD-u, a zahvaljujući akciji SVI ZA MEDU od sada će biti stalni pomoćnik osoblju te neprocjenjiva podrška dje­ci u Hrvatskoj i BiH.

Bila je ovo najveća i najuspješnija humanitarna akcija Blitz-CineStara i Blitz film i video distribucije te smo neizmjerno ponosni na njezin uspjeh! Uz do­naciju koju su naše dvije tvrtke osigurale za 12 bolnica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u obliku Teddy The Guardian medicinskih medvjedića te dodat­nih potrepština, posebno se zahvaljujemo kinoposjetiteljima koji su sudjelo­vali u akciji SVI ZA MEDU, kao i partnerima akcije, tvrtkama Podravka, SimBex, Hrvatski Telekom d.d., Tehnomarket i Eksa grupa, koji su je nese­bično podržali svojim donacijama, jer bez svih njih ovaj jedinstveni projekt ne bi bilo moguće realizirati. Nadamo se da će od sada djeci boravak u ovim bolnicama biti puno ugodniji i, naravno, što kraći, a mi zasigurno i u 2015. godini planiramo nastaviti davati naš humanitarni doprinos u regi­ji. Izjavio je vidno sretan izvršni direktor i član uprave Blitz-CineStara Da­mir Milinić prilikom objave rezultata akcije.                                                

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.