24. veljače 2015.

Pametni medvjedić na pedijatriji u Zadru

medo teddy
Foto: Antena Zadar
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U akciji 'Svi za medu' Blitz-Cinestara i Blitz fim i video distribucije, Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar prvi u Hrvatskoj dobio je pametnog medvjedića Teddy the Guardian i drugu potrebnu opremu

Na Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar stigao je prvi hr­vatski pametni medvjedić Teddy the Guardian po imenu Lucas. Voditeljici odjela dr. Nataši Skitarelić te dr. Robertu Karlu, zamjeniku sanacij­ske upraviteljice, uručio ga je upravitelj CineStara Zadar Ivan Pad­renostro zajedno s nužno potrebnom opremom i potrepštinama koje su nabavljene u sklopu zajedničke humanitarne akcije tvrtki Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija pod nazivom 'Svi za medu', u kojoj su sud­jelovali i posjetitelji najvećeg kinoprikazivača u regiji te partneri akcije tvrt­ke Podravka, SimBex, Hrvatski Telekom d.d., Technomarket i Eksa grupa. Primopredaji je prisustvovala i autorica Teddy the Guardiana Ana Burica, a događaj je dodatno uveličalo svečano otkrivanje vesele tape­te s crtanim likovima koja će od sada, uz pametnog medu, učiniti barem malo ljepšim bolesničke dane zadarskim mališanima. 

medo teddy | Author: Antena Zadar Foto: Antena Zadar

U akciji 'Svi za medu', koja je trajala od 18. prosinca 2014. do 31. si­ječnja 2015., prikupljeno je 141 886 kn i 1927 KM, dok je vrijednost po­klona partnera akcije, tvrtki Podravka, SimBex, Hrvatski Telekom d.d., Technomarket i Eksa grupa, preko 100 000 kn.  Zahvaljujući njoj, 10 hr­vatskih bolnica i dvije bosansko-hercegovačke napokon će dobiti pametne medvjediće Teddy the Guardian mladih domaćih inovatorica Josipe Majić i Ane Burice te nužno potrebnu opremu: pregledni ležaj, oksimetar, digitalne tlakomjere, balone za reanimaciju, ovlaživače zraka, babyhaler komplet, male stolove i stolice, televizore, inhalatore, kadu za pranje boles­nika, digitalne vage za djecu, fotozaštitne maske za oči, PC i pisač za holter uređaj/EKG, uljne radijatore i naslonjače na razvlačenje. Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija bolnicama će pokloniti i uljepšavanje zidova veselim tapetama s likovima iz crtića, DVD playere te po 25 animiranih i dječjih filmova.                                                     

Tijekom trajanja akcije od svakog prodanog menija Medo za medu odva­jalo se 5 kuna/ 1 KM, a od svake prodane ulaznice za film Medvjedić Pad­dington po 1 kuna/ 25 feninga kako bi Teddy the Guardian olakšao i uljepšao bolesničke dane djeci koja se liječe u sljedećim bolnicama:
ZAGREB: Dječja bolnica Srebrnjak
VARAŽDIN: Opća bolnica Varaždin
OSIJEK: Klinički bolnički centar Osijek
SLAVONSKI BROD: Opća bolnica "Josip Benčević" - Odjel za dječje bolesti
VUKOVAR: Opća bolnica Vukovar - Odjel za pedijatriju
RIJEKA: Dječja bolinica Kantrida
ZADAR: Opća bolnica Zadar- Odjel pedijatrije
ŠIBENIK: Opća bolnica Šibenik– Odjel pedijatrije
SPLIT: Klinička bolnica Split, Klinika za dječje bolesti
DUBROVNIK: Opća bolnica Dubrovnik - Odjel pedijatrije
MOSTAR: Sveučilišna klinička bolnica Mostar-Odjel za dječje bolesti
BIHAĆ: Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić.

Nesebičnom podrškom posjetitelja CineStara u 10 hrvatskih i 2 bo­sansko-hercegovačka grada prikupljeno je više novca nego što je bilo potrebno za 12 Teddyja, stoga će višak sredstava biti utrošen sukladno pot­rebama bolnica, prema napucima koje su organizatori akcije dobili direk­tno od samih zdrastvenih ustanova.

medo teddy | Author: Antena Zadar Foto: Antena Zadar

Teddy the Guardian plišana je igračka s ugrađenim medicinskim senzori­ma kojima je zadatak kroz igru s djetetom pratiti parametre kao što su tje­lesna temperatura, broj otkucaja srca djeteta i zasićenost krvi kisikom te obrađene vrijednosti u realnom vremenu poslati na mobilnu aplikaciju gdje se generirani parametri na specifičan način vizualiziraju i pohranjuju te for­miraju jasnu i razumljivu sliku općeg zdravstvenog stanja djeteta. Na ovaj način djeca ne prolaze stresne preglede te im je uz pametnog medu bora­vak u bolnici ugodniji i zabavniji. Teddy the Guardian već se koristi u brojnim bolnicama u Velikoj Britaniji i SAD-u, a zahvaljujući akciji 'Svi za medu' od sada će biti stalni pomoćnik osoblju te neprocjenjiva podrška dje­ci u Hrvatskoj i BiH.                                                

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.