Beba Razvoj u 1. godini 03. svibnja 2023.

Video: Kako izgleda noć jedne mame i zašto se budi umorna

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Anketa portala Motherly otkrila je da se 93 posto majki osjeća iscrpljeno, a 89 posto tvrdi da spava manje od 8 sati tijekom noći...

Cherrell Misleh, mama dvoje djece, odlučila je snimiti jednu svoju noć. Postavila je kameru u sobi koja je snimala krevet koji dijeli sa 17-mjesečnom kćerkicom Cleom i suprugom. Charrell do snimke nije ni znala koliko joj je zapravo san nemiran. I dok njezina kćerkica Cleo cijelu noć nemirno spava, Cherrell ju često doji kako bi ju umirila.

Videozapis je ubrzo postao viralan, a u proteklih sedam dana pregled je više od 5 milijuna puta, što zaista ne čudi! Možda smo konačno dobili odgovor na pitanje; zašto se mame bude toliko umorne i neispavane?!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Motherly (@mother.ly)

"Jesam li uopće spavala? Nisam to tako zamišljala. Šokiralo me koliko su kratki moji intervali spavanja", upitala se Cherrell nakon što je pogledala videozapis..

Možda te zanima... Zašto se moje dijete odjednom u plaču budi usred noći? Uzroci i savjeti liječnice... Vrtić

Problem je čini se i u tome što kćerkica spava s njom i suprugom u krevetu... 

"Sa samo dva tjedna joj je dijagnosticiran respiratorni sincicijski virus (RSV). Stavili smo je u krevet kako bismo je mogli pratiti i pomoći joj da leži u podignutom položaju. Kad se oporavila, pokušali smo je staviti u krevetić, ali nikad nije spavala više od dva sata pa smo je vratili u naš krevet da si olakšamo", objasnila je Cherrell.

Budući da je odvikavanje od zajedničkog spavanja često iscrpljujući proces, Charrel je priznala kako će potražiti pomoć konzultanta za spavanje koji će dati savjet kako u narednim tjednima preseliti Cleo u njezin krevetić.  

Prema dr. Jamesu McKenni, autoru knjige "Sleeping with Your Baby: A Parent's Guide to Cosleeping", bebe bolje spavaju kada su u istom krevetu s mamom iz jednog jednostavnog razloga: one to biološki trebaju. U svom članku za portal Neuroanthropology.com McKenna tvrdi: "Neurološko reagiranje na majčine mirise, pokrete i dodir potpuno smanjuju plakanje i pozitivno reguliraju disanje, tjelesnu temperaturu, apsorpciju kalorija. razinu hormona stresa i protok kisika". I dok bebe mirno spavaju, čini se da se mame, baremu slučaju Cherrell veoma često bude neispavane!

Možda te zanima... Nevjerojatno: Mame ne spavaju prvih šest godina! Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.