Vrtić 28. ožujka 2023.

Ovaj nježni trik za zaustavljanje tantruma je apsolutni hit na društvenim mrežama

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaki trik koji bi ti mogao pomoći prekinuti izljev bijesa kod mališana je dobrodošao trik! Jer u tim trenutcima spremni smo na sve, samo da to prestane. A ovaj, kažu, pali!

Koja je faza kod mališana najzahtjevnija? Svaka ona koja podrazumijeva i uključuje tantrume, izljeve bijesa. Što sve „daješ“ u tom trenutku dok ti dijete leži na podu i vrišti? Sve svoje bogatstvo, znamo, a možda čak i svoju dušu. Dobro, nekima tantrumi padaju teže, nekima lakše, ali nikom nisu baš omiljeni dio djetetova odrastanja, složit ćemo se. I uvijek su svi savjeti za rješavanje ovih situacija dobrodošli za isprobavanje. Neki nas oduševe više, neki manje.

Možda te zanima... Evo zašto su zagrljaji najbolji lijek za ispade bijesa Vrtić

Savjet jedne mame na Instagramu oduševio je uistinu brojne roditelje, a njezin je video postao viralan i ima više od 15 milijuna pregleda, te više od 4,5 milijuna lajkova.

Mama čiji je video postao viralan ovako je ispričala portalu Parents: "Zagrijavala sam neke ostatke hrane u mikrovalnoj pećnici i trebalo mi je malo više vremena da se zagriju. No, ona je bila spremna za jelo i nije bila presretna što sam morala jelo vratiti u mikrovalnu pećnicu." Ono što mama prikazuje u videu je ono što se događa odmah nakon što vrati hranu u mikrovalnu.

U videu se vidi kako mama trči po kuhinji, a raspoloženje njezine preslatke djevojčice se mijenja i ona se počinje smijati umjesto da plače. Ako si ikada doživio/doživjela izljev bijesa kod malog djeteta, definitivno možeš cijeniti kako se mama nosi s napadom bijesa, a istovremeno znaš da nije uvijek lako ići putem "svjesnog roditeljstva".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liv ✨💜 (@jusssliv)

Dobar dio reakcija na Alivijin video došao je od roditelja koji se mogu potpuno poistovjetiti s ovakvom situacijom. Jedna je komentatorica napisala: "Apsolutno mi se sviđa. Naučila sam potpuno im odvratiti pažnju ljubavlju i sigurnim okruženjem umjesto da odmah počnem s frustracijama. Mogu ja to!!"

Neki su požalili zašto njihovi roditelji nisu znali za takve tehnike. "Dok sam odrastala, na mene su često vikali i grdili me. Stoga sam umjesto toga odlučila da ću ja sjesti i razgovarati s djetetom. Ne želim drugu sebe." Velika se većina komentatora složila da nije uvijek lako, ali da je korisno odvojiti dodatnu minutu i razmotriti kako postupiti u nekoj situaciji, te da se to dugoročno isplati.

Budući da pristup tehnikama svjesnog roditeljstva postaje sve rašireniji zahvaljujući društvenim mrežama, mnogi koriste ovakve pristupe kako bi postali manje reaktivni i pažljiviji u svom roditeljskom stilu. "Ne razumijem uvijek kako treba, ali pokušavam zapamtiti da ima samo 1 godinu", rekla je jedna mama. "I razmišljam o tome što bih željela da je moja mama učinila u takvoj situaciji."

Možda te zanima... Vikanje na dijete ne pomaže: Isprobaj pet djelotvornih metoda Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.