Roditelji Sretna mama 25. travnja 2023.

Video u znak podrške svim mamama koje su se susrele s osudama zbog carskog reza

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama je uzvratila udarac svima koji osuđuju žene koje su rodile carskim rezom; sva rođenja se trebaju slaviti!

Jesse Truelove iz Missourija u Sjedinjenim Državama kaže da se suočila s osudama okoline nakon što je obje kćeri rodila carskim rezom. "Prije trudnoće nisam znala koliko je negativnih konotacija povezano s carskim rezom, sve dok se sama nisam uvjerila u to", objasnila je. "Moj porod je bio težak. Rađala sam 26 sati, a na kraju sam završila na carskom rezu." 

"No, kako god žene odlučile roditi svoju djecu, na kraju smo sve samo mame koje pokušavamo izaći iz bolnice sa zdravom bebom i u tome ne bi trebalo biti srama - bez obzira kako to učinile", napisala je. 

Hrabra je majka objavila videozapis na Instagramu u kojem ohrabruje sve majke koje prolaze ili su prošle kroz porod carskim rezom, a njezin je video ubrzo postao viralan.  U videu Jesse dijeli seriju isječaka iz operacijskog sale tijekom njezina carskog reza, a zatim prikazuje  i prvih nekoliko sati nakon operacije, svaki je isječak upotpunjen snažnim porukama. "Mi smo samo mame koje pokušavamo izaći iz bolnice sa zdravom bebom - bez obzira kako to učinile", napisala je. 

"Vi ste ratnik. Stvorili ste život. Donijeli ste taj život na svijet, najbolji način za vas i tu bebu. I tu nema mjesta za osude ili sram. Samo ljubav, podrška i ponos", snažna je poruka ove hrabre majke. "Ne postoji lak način da se rodi čovjek. Ponosna sam na tebe. Na sve majke. Na sebe."


Tiha stigma s kojom se suočavaju mnoge mame

Nije iznenađujuće što je njezin post odjeknuo kod mnogih mama koje su rekle da su se suočile s brojnim negativnim komentarima, a neke od njih i s osudama zbog toga što su rodile carskim rezom. 

"Nakon mog poroda carskim rezom osjećala sam krivnju, a nisam mogla shvatiti zašto. Hvala vam na ovome", napisala je jedna majka u komentarima. 

"Carski rez nije lagan. Rođenje je uvijek jednako lijepo i jednako bolno, bez obzira u kojem obliku", složila se druga.

"I sama sam rodila carskim rezom i upravo je to ono na što sam se trebala podsjetiti: da nisam ništa manje mama zbog toga kako se rodilo moje dijete. Hvala ti na ovome!", napisala je jedna žena. 

Možda te zanima... 'Idem na treći carski rez i nije me uopće sram' Trudnoća

U svojoj najnovijoj objavi na Instagramu, Jesse se također dotiče teme oporavka nakon hitnog carskog reza i traume s kojom se suočavaju brojne novopečene majke.

"Moji ožiljci podsjetnik su na to koliko sam jaka, ali one su i tu da me podsjete koliko sam povezana s vlastitom mamom, kćerima i tisućama žena koje su se borile dok su se porađale i donosile život na svijet.", napisala je.

 

Možda te zanima... 5 fotografija koje pokazuju ljepotu ožiljaka od carskog reza Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.