Vrtić 19. veljače 2024.

Servirano na stolu – što kažeš na večeru za klince bez apsolutno ikakvih pravila?

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Večera često služi kao povod za okupljanje obitelji oko stola. No, ako klincima nije zanimljivo ono što je za večeru, često neće pojesti ni zalogaja i gladni otići spavati ili tražiti nešto drugo. No, ne i kod ove mame…

Za mnoge obitelji u kojima roditelji rade do kasno u danu, večera je jedini obrok za kojim se cijela obitelj može okupiti i zajedno jesti. To može biti vrlo posebno vrijeme i obrok tijekom kojeg obitelj može kvalitetno provesti zajedničko vrijeme čavrljajući. No, kad su klinci mali, ta ista večera također može biti stresna, kaotična i katastrofalna – posebno ako je nešto „bljak“ za večeru.

Možda te zanima... 7 ideja za brzu večeru: hranjivi i zdravi obroci za mališane prije spavanja Vrtić

Ako ti je ova druga slika s kaotičnim večerama puno bliskija nego ona prva, idilična, možda je vrijeme da isprobaš - večeru bez pravila. Znamo da kao roditelji volimo pravila, ali znamo i da klinci ne vole pravila. Odnosno da – vole kad pravila nema. Možda bi te upravo zato mogla privući ova ideja. No, prvo moraš vidjeti o čem se radi, jer nije za svakog.

Mama Billie Kay Asmus koja ima svoj profil na Instagramu @mama_beekay, objavila je video koji je brzo postao viralan, a u videu je prikazala jednu od njihovih obiteljskih večera. Na videu je napisala: „POV: Ti si mama koja je umorna od svakodnevne večere, a danas se još moraju kupati,“ dok na videu ona briše stol i prekriva ga plastičnom folijom, te dodaje: „Bilo je vrijeme da promijenimo stvari.“ Istovremeno klinci navlače svoje plastične pregače.

Nije za svačije oči

Ono što slijedi nakon tog, nije za svakog. Niti bi svaka mama to napravila, niti bi svako dijete tako jelo, a niti bi svatko mogao to gledati. Gotovo da bi video mogao doći uz upozorenje… Naime, mama Billie, nakon što je prekrila stol, na stol istrese cijeli lonac špageta s umakom. Da, na stol. Da, špagete. Da, s umakom. Djeca dobiju pribor za jelo, ali svatko jede kako god želi - priborom ili prstima.

„Možda bih morala češće samo istresti večeru na stol? Oboje djece bili su za stolom cijelu večeru, nisu se žalili, a nikad prije ih nisam vidjela da toliko jedu,“ napisala je mama uz video. Inače, djeca nisu sama za stolom dok jedu, nego na isti način jedu i mama i tata.

Dakle, shvaćaš zašto smo rekli da nije baš ideja za svakog? Kako bi rekli današnji mladi, ako ti je ovo „cringe“, ima nas još. Ok, nered za stolom je jedna stvar, razumijemo da klinci ne mogu biti savršeno uredni i raditi sve kao veliki. No, ovo je sasvim nova razina. A ako imaš dijete s imalo senzornih poteškoća, ovo će ti biti tako daleko i neostvarivo, čak i ako tebi nije odbojno.

Video je objavljen prije nekoliko tjedana, a ima već gotovo pola milijuna lajkova. No, s druge strane, ima isključene komentare. Možda je u početku bilo drukčije, ali sigurni smo da su s razlogom isključeni…

Možda te zanima... Za lakšu laku noć: Ovih 6 voćki treba jesti prije spavanja za kvalitetniji san Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.