Školarci Prehrana školarca 16. veljače 2016.

'Navečer režemo jabuke na kriške i jedemo ih umjesto grickalica'

Petica - roditelji za pet
Foto: missMAMA
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Ana i tata Hrvoje Graf otkrivaju kako je program 'Petica - igrom do zdravlja' utjecao na njihovog sina Patrika i na navike cijele obitelji

 

"Oduvijek biramo zdrave namirnice, pazimo na deklaracije i na sastav namirnica koje kupujemo. Iznenadilo me koliko roditelja ne zna da neke namirnice poput hrenovka i pašteta nisu najzdraviji izbor za djecu. Program Petica - igrom do zdravlja samo je utvrdio sve što smo doma učili i Patriku dao sigurnost u odlukama", rekla je mama Ana Graf, čiji je sin Patrik, učenik trećeg razreda osnovne škole uključen u program PETICA - igrom do zdravlja.

Ovaj javnozdravstveni program provodi se u drugim i trećim razredima šesnaest zagrebačkih škola s ciljem prevencije pretilosti djece školske dobi. Cilj programa je obrazovati djecu, njihove roditelje i učitelje o važnosti pravilnih prehrambenih navika i redovite tjelovježbe koja je ključna za pravilan rast i razvoj.

"Iako nam moderni tempo života ne dopušta svakodnevno bavljenje sportskim aktivnostima, naša cijela obitelj nastoji svaki vikend provesti na zraku, u šetnji šumom", rekao je tata Hrvoje Graf i dodao da njegov sin Patrik pazi na to koliko je voća pojeo tijekom dana, ali i navečer. "Kad gledamo televiziju, donese jabuke koje ja režem na kriške i dijelim ih svima umjesto grickalica", dodaje.

Otkad je u programu Petica - igrom do zdravlja, Patrik kaže da više vremena provodi vani i više igra košarku i lovice sa svojim prijateljima, a njegov zdravi tanjur osvojio je prvo mjesto u našem nagradnom natječaju u kojem smo vas tražili da nam pokažete svoj zdravi tanjur.

Više informacija o programu možete pronaći na web stranici Petice i njihovoj Facebook stranici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.