Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 28. lipnja 2018.

Riješite kviz i odviknite dijete od pelena po njegovoj osobnosti!

tuta odvikavanje od pelena
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Inovativan način odvikavanja smješta djecu u različite skupine temeljene na njihovom karakteru. Provjerite je li vaše dijete sova, štene, mali medvjedić, kornjača ili vjeverica

Odvikavanje od pelena je veliki izazov za svakog roditelja i dijete. Ponekad prođe bez većih problema, ali u većini slučajeva roditelji nailaze na prepreke. Najčešće se događa da dijete ne želi 'kakati na tutu', nego se skriva i čučeći 'obavi posao'. No, izgleda da će sad ipak biti malo lakše.

Savjet pedijatra: Odvikavanje od pelena

Predstavljena je personalizirana metoda odvikavanja za svako dijete. Roditelji riješe jednostavan test i na temelju rezultata mogu saznati koja je najbolja metoda za njihovo dijete.

Možda te zanima... 13 znakova da je dijete spremno na odvikavanje od pelena Vrtić

Mama Esther Anderson koja piše popularni blog Story of this Life predstavila je novu metodu u smiješnom videu koji vjerno prikazuje kako to izgleda kad se krene s odvikavanjem od pelena. "Odvikavanje od pelena je za nas potpuno nova stvar. I nije tajna da ne znamo što radimo", rekla je. Tu u pomoć uskače Pull-Ups' new Potty Partnership.

 

Riješite kratki kviz koji određuje osobnost vašeg djeteta (kad je riječ o tuti) i označava ju kao životinju: sova, štene, mali medvjedić, kornjača ili vjeverica. Nakon što saznate 'duhovnu životinju' koja ga opisuje, slijedite korake prilagođene karakteru. Brzina odvikavanja ovisi o brzini učenja učenja. Vrijedi probati, zar ne?

Kviz: Koja je osobnost vašeg djeteta?

Nemojte siliti djecu ako nisu spremna

"Neka se djeca vrlo lako odvikavaju od pelena. Ja sam primjerice imao jedno dijete od devet mjeseci čiji je roditelj točno prepoznao kad će dijete imati stolicu, postavio je dijete na tutu, dijete je to obavilo i praktički je već od devet mjeseci to profunkcioniralo. No, većinom je to od dvije, tri godine  i ne treba ništa forsirati", naglašava pedijatar Milivoj Jovančević. 

tuta odvikavanje od pelena Možda te zanima... Kada je dijete stvarno spremno za odvikavanje od pelena? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.