Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 17. studenoga 2016.

Imam trogodišnje blizanke, a jedna još uvijek piški i kaka u gaće

blizanke djevojčica tuta kaklica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pedijatrica Giovana Armano odgovara do kad bi dijete trebalo kontrolirati stolicu i mokraću te kome se obratiti za pomoć, ako je potrebno

Imala bih pitanje u vezi odvikavanja od pelena. Imam blizanke od kojih jedna ima problema s pišanjem i kakanjem u gaće. Stara je 3,5 godine i skoro svaki dan se popiša ili pokaka u gaće. Probali smo s ljutnjom, razgovorom, nagradama, ali ništa ne pomaže. Ona nam ne zna reći zašto se to događa. Najčešće u vrtiću, ali pobjegne joj i doma. Ne radi probleme kad treba ići na WC. Htjela sam vas pitati za savjet kako da joj pristupimo, kako da joj pomognemo? To sad traje više od pola godine.

blizanke djevojčica tuta kaklica  | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Dijete od 3,5 godine trebalo bi kontrolirati stolicu i mokraću. Kao što i sami vidite, druga vaša blizanka nema tih problema. S obzirom da problem traje već neko vrijeme, svakako je potrebna  obrada. Vjerujem da će vas pedijatar poslati na obradu. Svakako bi trebalo otići i psihologu i posavjetovati se s njim o pristupu djevojčici. 

Dok ne dobijete termine pokušajte je češće stavljati na WC kako bi izbjegli mogućnost da joj "pobjegne". Pokušajte se dogovoriti i u vrtiću da je teta češće podsjeti da treba ići na WC.

Kada je dijete stvarno spremno za odvikavanje od pelena?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.