Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 19. svibnja 2021.

Mališan odbija kahlicu? Ovo je trik koji će riješiti problem...

odvikavanje od pelena
Foto: Thinkstock ;Odvikavanje od pelena
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trik koji vrijedi isprobati i koji će olakšati posao i tebi i mališanu....

Mislim da je pošteno reći da nitko zapravo ne uživa u procesu navikavanja mališana na kahlicu. Štoviše, proces učenja veoma često može biti iscrpljujuć i frustrirajuć, a već umorni roditelji moraju se oboružati strpljenjem. No, poput vezanja tenisica ili zakopčavanja košulje, i navikavanje na kahlicu treba naučiti. 

Iako postoji mnogo trikova i savjeta kako što brže naučiti djecu na kahlicu, mnogi od njih ne daju željene (i brze) rezultate. Stoga smo uvijek u potrazi za novim trikovima koji su jednostavni i koje će dijete uistinu željeti isprobati bez moljakanja i poticanja.

Možda te zanima... Odvikavanje od pelena: Što kad dijete odbija kahlicu? Vrtić

U potrazi smo naišli na genijalan trik jedne mame objavljen na TikTok-u. Videozapis je u kratkom vremenu prikupio 2 milijuna pregleda na TikTok-u. Jacquelin je smislila jednostavan trik, koji možeš pogledati u videu. Naime, uzela je posudu s toplom vodom u koje je stavila plastične kuglice i male igračke. Kada njezino dijete sjedne na kahlicu, stavi noge u zdjelu i igra se dok čeka na kahlici. Ova zabavna aktivnost drži dijete smirenim dok sjedi na kahlici, povećavajući vjerojatnost da će na kraju i uspjeti! 

Bez obzira na to koju tehniku i način odabereš, imaj na umu da će ti humor i smijeh sigurno pomoći s cijelim procesom!

Možda te zanima... 'Moj sin je počeo kuhati s 14 mjeseci, sada ima tri godine i redovito sprema obroke' Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.