Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 20. travnja 2021.

'Moj sin je počeo kuhati s 14 mjeseci, sada ima tri godine i redovito sprema obroke'

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Korisnica TikToka i majka dječaka po imenu Laura, u svom nedavnom videozapisu objavljenom na društvenoj mreži TikTok objašnjava kako je sina natjerala na kuhanje u vrlo ranoj dobi

Nakon što je videozapis trogodišnjeg dječaka koji samostalno priprema večeru postao viralan, njegova majka je objasnila da sina uči kuhati od navršenih 14 mjeseci.

Korisnica TikToka i majka dječaka po imenu Laura, u svom nedavnom videozapisu objavljenom na društvenoj mreži TikTok objašnjava kako je sina natjerala na kuhanje u vrlo ranoj dobi te govori zašto misli da je sigurno da trogodišnji dječak samostalno koristi štednjak, iako mnogi smatraju da trogodišnjak ne bi smio biti samostalno u blizini ploče štednjaka.

@lauralove5514

Short answer to how we got Carter started w/cooking let me know if you have questions #TheChallengeAllStars #DSWCutLoose #fyp #cooking #recipe

♬ Send Me on My Way - Vibe Street

Laura kaže da je sina počela podučavati kuhanju čim je "uspio slijediti jednostavne naredbe, poput" možeš li to uliti u zdjelu? ".
Dodaje da je poduzela sve mjera opreza kada ga je prvi put podučavala kuhanju. "Kad su toliko mali, trebate napraviti prikladno okruženje, sve pripremiti u porcijama i koristiti posude i pribor koje dijete može primiti u ruke", objašnjava ona.

Mama također kaže da je započela s najjednostavnijim zadacima pripreme za kuhanje, poput stavljanja tekućine u šalice, miješanja, rezanja maslaca i slično. Dječak u početku nije koristio nijedan recept koji uključuje upotrebu štednjaka, već je umjesto toga radio jednostavne smoothieje i hladne obroke.

 | Author: tiktok Foto: tiktok

 „Prije nego što je ikad dodirnuo štednjak, uvjerila sam se da razumije opasnost koja s njim dolazi. Odradili smo i probne treninge s isključenim štednjakom i uvjerila sam se da je znao dodirnuti ručku, a ne posudu. Ako je dodirnuo posudu, ispravila sam ga." Čak i kad je štednjak bio uključen, Laura kaže da je koristila izuzetno nisku toplinu i da je uvijek nadzirala svog sina.

Na originalnom videu, u kojem Laurin sin kuha večeru za cijelu obitelj, mnogi komentatori nisu bili zadovoljni zbog toga što dječak koristi štednjak. "Vrlo opasno. Nije cool ni slatko ”, rekao je jedan gledatelj.

Drugi je napisao: "Ovaj ... ne slažem se, u toj dobi trebao bi se igrati, čak i igrati se kuhanja, a ne kuhati za pravim štednjakom." 
„Ovo je preopasno za malo dijete”, rekao je jedan zabrinuti gledatelj.

 | Author: tiktok Foto: tiktok

Neki su, međutim, bili  impresionirani  kulinarskim vještima trogodišnjaka.

"Odgajate prekrasnog dječaka koji će se pretvoriti u najboljeg kuhara!", Rekao je jedan ohrabrujući sljedbenik. "Za sve koji osuđuju: pustiti djecu da kuhaju zapravo je zaista sjajna aktivnost učenja važna za kognitivni razvoj!!", napisala je jedna žena. 

Možda te zanima... Dvogodišnjak samostalno kuha čaj, koristi perilicu, posprema i priprema jela! Vrtić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • simpatam

    Moj sin je sa četiri godine sam vozio auto!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.