Roditelji Zanimljivosti 17. prosinca 2015.

Mama doji 6-godišnju kćer i njoj prepušta odluku kad će prestati

dojenje
Foto: Twitter
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na društvenim mrežama je mama Denise Sumpter nakon objave svoje priče dobila dosta podrške, jer neki smatraju da je odluka o prestanku dojenja posve osobna stvar, ali je puno više kritičara, koji ovako dugo dojenje smatraju čudnim i vjeruju da će imati štetne posljedice za djevojčicu

dojenje | Author: Twitter Foto: Twitter

"Dojit ću Belle dok god ona to bude htjela. Ne znam koliko će dugo to biti", izjavila je mama Denise Sumpter koja još uvijek doji svoju 6-godišnju kćer Belle, kao i 18-mjesečnog sina pod imenom Beau, za britanski Mirror i potaknula nove rasprave o produženom dojenju.

Djevojčica traži dojku kad je umorna, bolesna ili se želi maziti sa svojom mamom. To može biti nekoliko puta dnevno, ili samo jednom ili dvaput tjedno. Denise nekad doji Belle samu, a nekad u tandemu s njezinim mlađim bratom.

Na društvenim mrežama je Denise, nakon objave svoje priče, dobila dosta podrške, jer neki smatraju da je odluka o prestanku dojenja posve osobna stvar, ali je puno više kritičara, koji ovako dugo dojenje smatraju čudnim i vjeruju da će imati štetne posljedice za djevojčicu.

Odgovori na najčešće kritike

"Mame koje dugo doje često optužuju da to rade iz sebičnih razloga. Ima stvari koje ja dobivam iz toga - poput mirne, sretne djece. Ali mogu sa sigurnošću reći da to radim samo zbog dobrobiti moje djece", kaže 44-godišnjakinja iz Londona, no priznaje da će joj biti žao kada Belle odluči da prestaje s dojenjem, a čini joj se da će to biti uskoro.

Na čestu kritiku da će dugo dojena djeca biti previše ovisna o mami, Denise odgovara: "Ljudi misle da dugim dojenjem ugrožavam kćerino samopouzdanje. No ona je iznimno samostalna, ponekad čak i vrlo svojeglava. Njezini učitelji kažu da je zrela za svoju dob."

Potvrdu svoje odluke ove mama pronalazi i u preporuci Svjetske zdravstvene organizacije da se djecu doji dvije godine i dulje, koliko to odgovara mami i djetetu, a pomoć i savjete dobila je i iz organizacije za podršku dojenju La Leche League.

Kada je vrijeme za odvikavanje od dojenja?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.