Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 23. kolovoza 2016.

Nakon godinu dana bebino pamćenje sve je bolje, ali još nije trajno

beba, igračke
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dijete u dobi od 12 do 18 mjeseci sposobno je baviti se vrlo raznolikim aktivnostima i idejama, vraćati se prijašnjim aktivnostima i kombinirati ranije zapamćena iskustva

Kako razvoj bebinog pamćenja napreduje, tako raste njena sposobnost da pamti sve više osoba i događaja, a ovako teče razvoj od navršenih godinu dana do 18 mjeseci:

Najveće promjene u djetetovom pamćenju događaju se upravo u ovom uzrastu. Svi oblici pamćenja postoje i postaju sve bolji. Dijete je sada sposobno baviti se vrlo raznolikim aktivnostima i idejama, vraćati se prijašnjim aktivnostima i kombinira ranije zapamćena iskustva.

Ipak, djetetovo pamćenje još uvijek nije trajno (primjerice, tijekom večere zaboravit čime se igralo prije nego što je započelo obrok). U ovom uzrastu dijete bira igračke i igre, i ono što izabere potpuno je primjereno - recimo, ako uzme lončić, miješat će u njemu žlicom, a ako uzme autić, "vozit će" ga po podu.

Počet će istraživati oblike, graditi toranj i otvarati kutije i ormare. u ovom uzrastu zna da su neke radnje i aktivnosti međusobno povezane, pa će, primjerice, krenuti po kaputić ako zna da ide u šetnju.

Neobične stvari koje smiruju vašu bebu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.