Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 07. travnja 2019.

10 stvari koje želim da moja kći zapamti kad odraste

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna mama istaknula je deset najvažnihi stvari koje želi da njezina kći zapamti kad naraste

Lessie je blogerica i majka petoro djece. Na portalu Totallythebomb podijelila je svoju priču u kojoj se obratila svojoj kćeri i napisala što želi da zapamti kad naraste.

Nikad nisam shvatila kako bi bilo čudno gledati kako moja kći odrasta. Jednog dana ona je maleno dijete, koje skakuće i pleše po kući u slatkoj tutu haljinici, i prije nego to saznam, ona će tražiti ključeve od auta kako bi provozala svoje prijatelje. Nije pošteno kako vrijeme brzo prolazi. I nikad nisam shvatila koliko će biti bolno kad će me trebati sve manje i manje. 

Možda te zanima... 10 stvari koje želim da moja kći zna za nekoliko godina Školarci

Možda joj više neću trebati odrezati koru s kruha, ali još uvijek ima 10 stvari koje želim da moja kći zapamti kad odraste

1. Možeš napraviti bilo što, ali morat ćeš i snositi posljedice. Budi hrabra, budi slobodna, budi pametna, budi avanturist. Samo budi svjesna da uvijek postoji posljedica onoga što odabereš.  Budi odgovorna.

2. Igrat ćeš puno uloga u životu kao žena: supruga, mama, kćer, sestra, suradnik, prijatelj i tako dalje. Ne gubi autonomiju pokušavajući biti svima sve. Sebe dovoljno voli da ostaneš ono što jesi. 

3. Srce će ti se slomiti i ljudi će te iznevjeriti, ali nemoj dopustiti da te to uništi. U redu je osjećati se ranjivo i još uvijek voljeti, to je najhrabrija stvar koju možeš napraviti.

4. Ti nemaš samo lijepo lice: ti imaš briljantan um, suosjećajno srce, snažno tijelo, duboku i vječnu dušu. Nisi neki 'plitki brod' koji se zadovoljava jeftinim riječima poput "lijepa si". Ti si veličanstveno biće, ispunjeno težnjama i snovima. Ne zaboravi da si stvoreni za puno više od onoga što ti društvo, televizija i internet pokazuju.

Možda te zanima... 9 stvari koje svaka mama treba naučiti svoju kćer Školarci

5. Uvijek budi suosjećajna prema onima koji te okružuju. Pokaži ljubav i ljubaznost. Svi mi vodimo neke borbe. Neki se jednostavno ne otvaraju i ne dopuštaju drugima da im pomogne. Ljubazna riječ, osmijeh ili samo pozdrav mogu natjerati nekoga da se osjeća kao da je važan.

6. Sasvim je u redu reći ne. U redu je i ustati za sebe.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

7. Uživaj neko vrijeme sama. Upoznaj se, pronađi ono što te ispunjava i budi svoja. 

8. Tvoje slabosti te ne definiraju. Ti si sjajan dijamant kroz koji svijetli svjetlo. Znam da su neki dani teški i osjećaš se kao da su tvoje borbe više nego što možeš izdržati, ali draga moja, jača si nego što misliš!

9. Biti mama nije lako, uvijek osjećamo da nikada nismo dovoljno dobri za našu djecu. Samo znaj da sam se trudila. 

10. Zapamti da sam ja uvijek tvoja majka. Moja krv teče tvojim venama, ja sam te nosio u svojoj utrobi devet mjeseci, i u jednom trenutku smo bili jedno. Bez obzira koji put odabereš, dio mene je uvijek s tobom. Uvijek ćemo biti zajedno u ovome. Bez obzira na sve.  Dobra, loša i ružna, djevojčice moja, imam te. Sad i zauvijek!

mama kći razgovor Možda te zanima... Je li moguće biti i mama i prijateljica? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.