Roditelji Tatina zona 24. rujna 2023.

'Voli svoju ženu kao što želiš da tvoja kći bude voljena'

Foto: Facebook/Jthreenme
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Najbolja, ali vjerojatno i najteža stvar koju možeš napraviti za svoju kćer je da joj pokažeš kako ženu treba tretirati. Voli svoju ženu kao što želiš da tvoja kćer bude voljena', piše u pismu jedne mame namijenjenom svim muškarcima s kćerima

Mama troje djece, Nicole Merritt, uputila je javno pismo svim muškarcima koji imaju kćeri, a njezinu objavu podijelila je popularna stranica Love What Matters te se ubrzo proširila društvenim mrežama.

13 znakova da imate najboljeg supruga na svijetu

Prenosimo njezino pismo u cijelosti:

Svim muškarcima s kćerima...

Sama pomisao na to da će tvoja malena djevojčica imati 'dečka' - vjerojatno te izluđuje. Izluđuje i mene, a ja sam majka. Tu malenu anđeosku princezu od tri kilograma, donijeli smo kući prije sedam godina, a ona će se vjerojatno prvi put zaljubiti u sljedećih nekoliko godina, a još nekoliko godina kasnije - imat će i svog prvog dečka. Ta pomisao je zastrašujuća.

Međutim, dobre vijesti su da joj možeš pokazati što zaslužuje od muškarca. Veze i brakovi su teški i to je istina koju će tvoja kćer jednog dana naučiti. Izazov su za sve, uključujući i one pažljive, dobronamjerne i dobrodušne. 

Možda te zanima... 15 stvari koje svaki tata koji ima kćer treba znati Roditelji

Najbolja, ali vjerojatno i najteža stvar koju možeš napraviti za svoju kćer je da joj pokažeš kako ženu treba tretirati.

Voli svoju ženu kao što želiš da tvoja kćer bude voljena.

Tvoja malena kćerkica je pod utjecajima i nažalost, naučit će iz filmova, televizijskih serija, časopisa, društvenih mreža i svojih prijatelja - kako ljubav izgleda i zvuči, ili će barem tako misliti.

Ipak, vjerojatnije je da je ono što će 'pobrati' izvan doma biti tako daleko od stvarne ili prave ljubavi

Ti i samo ti možeš se boriti protiv toga - ispravnim tretiranjem njezine majke i pokazivanjem najveće ljubavi.

Sve počinje kod kuće - s tobom i s tvojom ženom.

Možda te zanima... 'Pravi muškarac brine o bebi dok mama odmara' Roditelji

Danas i sve druge dane, poštuj je.

Drži joj ruku kad god imaš priliku i ljubi je puno.

Smij se s njom. Gledaj je. Kada govori, slušaj je pažljivo. Otvaraj joj vrata. Potiči njezino samopouzdanje. Cijeni sve što radi, budi ponosan na njezina postignuća.

Ohrabruj je kada joj ohrabrenje treba. Suosjećaj s njom kada traži podršku. Idi u avanture s njom. Govori joj koliko je lijepa, iznutra i izvana, govori joj to često.

Tvoja kćer obožava svoju mamu, ona je očarana s njome. Povezanost između majke i kćeri toliko je isprepletena da majke i kćeri kao da žive paralelan život. A tvoje razumijevanje svega ovoga pomoći će ti da shvatiš da je tvoj odnos sa ženom toliko veći od samo vas dvoje.

Najveći dar koji otac može dati svojoj kćeri - nakon svog vremena i pažnje - je da voli njezinu majku.

Možda te zanima... Tata osmero djece objasnio zašto brak treba biti prioritet Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci