Vrtić Prehrana djeteta 22. kolovoza 2016.

Fino i domaće: Zlevanka sa špinatom i sirom

pita zlevanka špinat
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovakvu pitu možete napraviti i s blitvom ili drugim zelenim povrćem u kombinaciji sa svježim sirom

Sastojci:

  • 500 grama špinata
  • 50 grama svježeg kravljeg sira
  • 1 šalica kukuruznog brašna
  • 100 ml kiselog vrhnja (12% masti)
  • 2 jaja
  • 30 grama dimljenog kravljeg sira
  • sol
  • papar
  • pola praška za pecivo
  • ulje

Priprema:

1. Špinat operite i kratko blanširajte. Dobro ocijedite i grubo nasjeckajte.

2. U zdjeli izmiješajte jaja sa sirom, vrhnjem. Dodajte suhe sastojke i špinat. Smjesa bi trebala biti malo gušća od one za palačinke, po potrebi dodajte mlijeka.

3. Lim premažite uljem, na njega izlijte smjesu.

4. Dimljeni kravlji sir razmrvite rukama i posipajte po smjesi, pecite u zagrijanoj pećnici 30-tak minuta na 200°C.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.