Ovakvu pitu možete napraviti i s blitvom ili drugim zelenim povrćem u kombinaciji sa svježim sirom
Sastojci:
- 500 grama špinata
- 50 grama svježeg kravljeg sira
- 1 šalica kukuruznog brašna
- 100 ml kiselog vrhnja (12% masti)
- 2 jaja
- 30 grama dimljenog kravljeg sira
- sol
- papar
- pola praška za pecivo
- ulje
Priprema:
1. Špinat operite i kratko blanširajte. Dobro ocijedite i grubo nasjeckajte.
2. U zdjeli izmiješajte jaja sa sirom, vrhnjem. Dodajte suhe sastojke i špinat. Smjesa bi trebala biti malo gušća od one za palačinke, po potrebi dodajte mlijeka.
3. Lim premažite uljem, na njega izlijte smjesu.
4. Dimljeni kravlji sir razmrvite rukama i posipajte po smjesi, pecite u zagrijanoj pećnici 30-tak minuta na 200°C.