Vrtić Prehrana djeteta 08. travnja 2023.

Mala, slatka čokoladna jaja? Super, ali ne za one najmanje - opasna su za njih!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svi "padamo" na ona mala čokoladna jaja omotana u šarene papiriće, a posebno klinci. Svi ćemo pomisliti kako su za male dječje ručice najbolja upravo ta mini jaja, a ujedno i manja količina čokolade... No, to nije tako!

Nikki Jurcutz, koja radi kao izvršna direktorica roditeljske organizacije Tiny Hearts Education, upozorila je na popularna uskršnja čokoladna jaja rekavši da predstavljaju opasnost od gušenja za malu djecu. Dodala je da zbog svoje veličine, slične grožđu, mogu uzrokovati gušenje, tj. mogu zaglaviti u dišnim putovima mališana. Umjesto toga, Nikki, umirovljena majka dvoje djece iz Queenslanda u Australiji, predlaže kupnju većih jaja koja su šuplja iznutra jer se ona lako mogu usitniti na male komade. To znači da su daleko manje opasni za djecu, što ih čini boljim izborom za Uskrs.

igračke Možda te zanima... Dječje igračke najčešće se prijavljuju kao opasni proizvodi Vrtić

"Do 85 posto smrtnih slučajeva od gušenja uzrokuje hrana", napisala je Nikki na Instagram stranici Tiny Hearts Education. Gušenje se nažalost događa tiho i brzo, a u Australiji su gušenje i gušenje činili 11 posto smrtnih slučajeva djece mlađe od osam godina prošle godine, pokazalo je istraživanje tvrtke Life Vac Australia.

A u Velikoj Britaniji, oko 40 djece mlađe od pet godina svakodnevno dolazi bolnicu zbog gušenja ili gutanja nečega opasnog, stoji u izvješću o sigurnosti CE za 2019. godinu. Štoviše, 14 djece mlađe od pet godina umrlo je kao rezultat toga u četiri godine prije početka studije.

Nikki je također podsjetila svoje sljedbenike da mališane treba nadzirati dok jedu cijelo vrijeme. Njezino upozorenje privuklo je tisuće lajkova otkako je preneseno prije samo nekoliko dana, a mnogi su roditelji zahvalni na savjetu. Mnogi su priznali da nikad nisu shvatili koliko mini jaja zapravo mogu biti opasna. 

Možda te zanima... Sigurnost djece: Što svaki roditelj treba znati o gušenju Vrtić

 

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • yepali

    I am making 10,000 Dollars at home own laptop. Just do work online 2 to 4 hour properly. so i make my family happy and u can do Check it out what i do… …… https: //bit.ly/39JrDqt

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.