Beba Razvoj u 1. godini 23. ožujka 2021.

Kako na prirodan način ublažiti prehladu, kašalj i začepljen nosić kod bebe?

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ispuni svoj dom svježom aromom koja će osim dobrog raspoloženja podići i imunitet tvoje obitelji!

Začepljeni nos česta je pojava, kako kod starijih, tako i kod onih najmlađih. Do njega dolazi kada se u nosu i dišnim putovima nakuplja dodatna tekućina ili sluz. Način je to na koji se ljudsko tijelo bori protiv bakterija, virusa ili od onečišćenog zraka u prostorijama. 

Možda te zanima... Mali trik za čišćenje bebinog začepljenog nosića Beba

Umjereno začepljeni nos čest je slučaj kod naših najmlađih ukućana. Ipak, ponekad će intervencija u vidu dodatne pomoći biti potrebna jer su pluća mališana još nedovoljno jaka, a njihovi dišni putevi sitni, a ovo su neki od načina na koji možeš potaknuti lakše disanje tvojeg djeteta.

  • Korištenje fiziološke otopine za nos - Pitaj liječnika koju vrstu fiziološke otopine preporučuje. Stavljanje jedne ili dvije kapi fiziološke otopine u nos može pomoći u otpuštanju sluzi. 
  • Topla kupka otvara dišne puteve - Ako vaše dijete već može sjediti, znači da može i uživati ​​u toploj kupki. Vrijeme igranja u kadi odvratit će mu pažnju od nelagode koja dolazi uz začepljeni nosić, a topla voda može pomoći u odčepljivanju.
  • Majčino mlijeko u nosu čini sluz mekšom - Neki smatraju da stavljanje majčinog mlijeka u nos djeteta djeluje jednako dobro kao i fiziološka otopina jer čini sluz mekšom. Tijekom hranjenja možete pokušati staviti malo mlijeka u nos djeteta i vidjeti reakciju. 
  • Korištenje difuzora - Pokrenite difuzor u dječjoj sobi dok spava kako bi pozitivno utjecao na otpuštanje sluzi iz začepljenog nosića.  Korištenje sobnog difuzora vjerojatno je najlakši način za osvježivanje zraka u prostorijama u kojima boravi vaše dijete, ali i za poboljšanje zdravlja, energije i dobrog sna za sve ukućane. Sobu u kojoj se nalazite možete ispuniti prirodnim mirisom eteričnih ulja koji osvježava dom, istodobno dajući cjelokupni osjećaj wellnessa.
  • Odabir prirodnih eteričnih ulja za mamu i bebu - mnogo esencijalnih ulja djeluje antibakterijski i antivirusno, a sve to štiti imunološki sustav nakon udisanja. Odabirom prirodnih i sigurnih eteričnih ulja za vaš dom, možete ukloniti klice iz zraka prije nego što one dođu do djetetovog dišnog sustava i uzrokuju razbolijevanje. To je izvrstan način za izbjegavanje prehlade, gripe i drugih bolesti, ali i za odčepljivanje začepljenog nosa! Eterično ulje mandarine je odličan izbor za lakši san. Sva citrusna ulja su dobra kod nervoze i stresa, no za umirenje su najbolje mandarine, koje su stoga i najčešći izbor upravo za dječje sobe. Rimska kamilica koristi se i kod grčeva i kolika, a i njemačka i rimska su čest sastojak preparata za pelenski osip, atopijski dermatitis i ostala upalna stanja kože. Eterično ulje mirte pak ima snažno antivirusno djelovanje i pomaže kod iskašljavanja, pa se redovito koristiti za virusne dišne infekcije, pogotovo kod djece. Prije upotrebe važno je konzultirati sa stručnjacima, oko doziranja i odabira ulja za djecu ovisno o njihovoj dobi, te odabrati prirodna eterična ulja prikladna za djecu uz koja dolaze detaljne upute za korištenje i doziranje.
  • Masaža obrva i dna glave -  Majčin dodir može biti umirujući ako je beba uznemirena zbog začepljenog nosa. Lagano trljajte most na nosu, obrve, jagodične kosti, liniju kose i dno glave mališana.
Možda te zanima... Znaš li koja je idealna temperatura prostorije za tvoju bebu? Beba

 | Author: Foto: Petra Mikšik

Tražite idealan poklon za novopečenu mamu koji će ublažiti stres i poboljšati zdravlje, energiju i dobar san za sve ukućane, uključujući i bebu ? BABY SET iz Aromare idealan je poklon za svaku novu mamu! To je set eteričnih ulja i blendova prikladnih za bebe, a sadrži:

  • Kamilicu u lavandinu, blend, 10 ml
  • Aromara Eukaliptus Radiata, eterično ulje, 10 ml
  • Aromara Mandarina, eterično ulje, 10 ml
  • Aromara Mirta, eterično ulje, 10 ml
  • Aromara Ravensara, eterično ulje, 10 ml

Tvrtka Aromara na tržištu je 30 godina, a dugovječnost na tržištu potvrđuje veliko znanje u odabiru eteričnih ulja i prirodnih proizvoda. Uz BABY set iz Aromare dolazi i knjižica s detaljnim uputama i savjetima za korištenje eteričnih ulja, bilo u difuzeru, ili u pripravcima za njegu bebe i/li ublažavanje najčešćih tegoba poput kolika, kašlja, bolova itd. - a sve na prirodan način.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • yepali

    I am making 10,000 Dollars at home own laptop. Just do work online 2 to 4 hour properly. so i make my family happy and u can do Check it out what i do… …… https: //bit.ly/39JrDqt

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.