Priprema popečaka brza je i jednostavna, a mogu se poslužiti za doručak, večeru, međuobrok ili predjelo, a mogu biti i prilog
Sastojci:
- 3 komada zrelog krumpira
- pola crvenog luka
- 40 grama glatkog brašna
- 1 jaje
- 1.5 dl suncokretovog ulja
- sol
- papar
Priprema:
1. Isperi naribani krumpir pod mlazom, dok voda ne bude čista. Ocijedi i dobro osuši pritišćući papirnatim ručnicima ili krpom.
2. Osušeni naribani krumpir stavi u zdjelu pa umiješaj luk, brašno i razmućeno jaje.
3. U velikoj tavi zagrij ulje. U kipuće ulje stavljaj peći količinu smjese koja stane u žlicu, a zatim je spljošti.
4. Peci sa svake strane bar 5 minuta, na srednje do jakoj vatri ili dok poprimi lijepu smeđu boju.
5. Pečene popečke odloži na papirnati ručnik da upije višak ulja te odmah serviraj.
Potražite još korisnih savjeta i recepata na portalu Gastro.hr