Vrtić Prehrana djeteta 13293 prikaza 17. svibnja 2019.

Kako napraviti savršene popečke od krumpira

popečci krumpir
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Priprema popečaka brza je i jednostavna, a mogu se poslužiti za doručak, večeru, međuobrok ili predjelo, a mogu biti i prilog

Sastojci:

  • 3 komada zrelog krumpira
  • pola crvenog luka
  • 40 grama glatkog brašna
  • jaje 
  • 1.5 dl suncokretovog ulja
  • sol
  • papar
popečci, polpete Možda te zanima... Brzo i fino: 6 recepata za popečke s povrćem Školarci

Priprema:

1. Isperi naribani krumpir pod mlazom, dok voda ne bude čista. Ocijedi i dobro osuši pritišćući papirnatim ručnicima ili krpom.

2. Osušeni naribani krumpir stavi u zdjelu pa umiješaj luk, brašno i razmućeno jaje.

3. U velikoj tavi zagrij ulje. U kipuće ulje stavljaj peći količinu smjese koja stane u žlicu, a zatim je spljošti.

4. Peci sa svake strane bar 5 minuta, na srednje do jakoj vatri ili dok poprimi lijepu smeđu boju.

5. Pečene popečke odloži na papirnati ručnik da upije višak ulja te odmah serviraj.

Potražite još korisnih savjeta i recepata na portalu Gastro.hr

Možda te zanima... Popečci od mljevenog mesa i krumpira u kojima će svi uživati Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.